Windows 12 çıkar mı?

Koptum vallahi, tartışmaya bile girmem bu saçma zihniyetle.

Hangi oyunları oynuyorsun? Driver konusunda sıkıntı asla çıkmaz, tek yapman gereken sistemi kurmak olacak.

CS 1.6 Age of History 2 oynuyorum.

Hocam birkaç tane oyunda oynuyorum sıkıntı çıkarmaz değil mi oyunda daha çok Pop!_OS öneriyorlar.

Hocam oyun dağıtımlatı genelde fazladan birkaç kernel yaması veya paketle geliyor. Bunları gene kendiniz de kurabilirsiniz. Ben Pop!_OS çok sevmemiştim mesela. Ama başlangıç için hele güncel bir NVIDIA gpunuz falan varsa öneririm. Üstelik tabanı olan Ubuntu'dan daha hızlı bir dağıtım. Ha bir kullanıcı olarak açıp istatikleri tek tek incelemedikçe aradaki farkı kolay kolay anlamazsınız. Bir de Pop!_OS ağır olur. GNOME forkuyla geliyor. Xubuntu veya Linux Mint Xfce daha iyi olacaktır.

Bir de şunu bilmeniz gerekli Vulkan apiniz yoksa ve OpenGL apiniz kötüyse bazı oyunlarda çok füşük değerler elde edebilirsiniz. Bunu göze alarak geçin derim. Mesela eski kartım 9800GT'de OpenGL apisi olduğu halde Windows'ta stabilken Linux'da sürekli drop yiyordum. Bunun da en büyük sebeplerinden biri uğraşılmadan hazırlanan NVIDIA sürücüleriydi tabii. Ama aklınızda bulunsun isterim.

Şansa bak, iki oyun da mükemmel bir şekilde çalışıyor. Windows'tan da daha iyi performans alırsın hatta.

Emulatorlerde Linux performans sağlıyordur umarım sağlıyorsa PCSX2 emulatorlunden mgs3 oynamayı düşünüyorum bir de bunu USB'ye kurup USB'den deneyebilir miyim?

Emulatorlerde Linux performans sağlıyordur umarım sağlıyorsa PCSX2 emulatorlunden mgs3 oynamayı düşünüyorum bir de bunu USB'ye kurup USB'den deneyebilir miyim?
Şimdi ISO'yu Rufus ile yazdırıp bilgisayarı ondan başlatınca direkt kurmadan da kullanabilirsiniz ama normale göre performans biraz kötü kalacaktır. PXCX2 emülatörü hakkında bilgim yok, sizin için cuma namazından sonra araştırırım.

Win 12 de görev çubuğu ekranın alt kenarı arasında boşluk olacak sanırım.

Parçalı panele geçerseler de güzel olabilir ama muhtemelen yüzen panel koyup bırakırlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı