Windows 7 16:9 Görüntülemiyor

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Öncelikle iyi sosyaller :)
Eski masaüstü bilgisayarım XP işletim sisteminden dolayı programlarda sürekli sorun yaşatıyordu. Daha güncel olan donanımına uygun Windows 7 yükledim. Sorunsuz bir şekilde çalışıyor fakat ne yaptıysam görüntü ayarını düzeltemedim.

Sorun şu şekilde çözünürlük ayarını 1024x768 yükseltmeme rağmen ekran 4:3 görüntü sunuyor. Asus VS 197 monitörümde ''Aspect Control'' full gösteriyor. Dolayısıyla ekranda yayvan bir görüntü var. Monitör ayarında 4:3 yapınca normal olması gibi gözüküyor.
Ekran kartını güncellemeyi denedim epey eski olduğundan XP sürümü için olanlar çıkıyor. Aygıt yöneticisinde güncel gözüküyor driver. Standart VGA grafik bağdaştırıcısı olarak gözükmesi ayrı bir durum. Sanırsam driver kaynaklı bir sorun Windows 7 uyumluluğu iyi değil.

PCI\VEN_1002&DEV_5954&SUBSYS_D0081631&REV_00

Son olarak belirtmek isterim XP sürümünde çalışıyorken ''Tam Ekran'' yap diye bir ayar vardı seçeneklerde Windows 7'de o ayar yok malesef.

Ekran kartının marka ve modelini söylersen birde ben bakabilirim driver için. Sorun ekran kartı driverından kaynaklı bu arada, normalde Windows 7 otomatik olarak daha kurulum bitmeden driverı bulup yükler ama sizde bunu yapmamış.

Uzun süre araştırmalarım sonucu AMD'nin ATİ XPRESS 200 için ve X1650 ekran kartları için en son Vista sürücüsü yayınladığını gördüm. Şu an için görüntü var ve YouTube videosu açabiliyor. Her türlü küçük çapta oyunda hata veriyor. Eh ne yapalım bu yeter gibi.

@Opysium konuda direkt ürün kimliğini yazdım. :)
Malesef pek çare yok gibi görünüyor, dediğim gibi donanım çok eski güncelleme desteği 2007 yılında son bulmuş.

Şu linkten X1xxx serisi tüm ekran kartlarının sürücülerine ulaşabiliyorsun AMD'nin kendi sitesi ve evet en son Vista var. Windows 7'nin sürücüsünü 10'a kurabilmiştim XP'de olmamış olabilir ama Vista'yı bir dene istersen. Vista sürücüsünü manuel olarak kur otomatik kurma için program çıkacaktır ama onunla kurarsan hata verebilir, sürücü dosyasını indirdiğinde belirlediğin bir yere (Değişiklik yapmazsan C:/AMD klasörüne) dosyaları atar oradan gerekli driver dosyasını bulup Aygıt Yöneticisinden manuel yükleme yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı