Windows 7 32-bit lisansıyla Windows 10 Pro 64-bit kurulur mu?

RAM'ler birbirleriyle uyumlu görünüyor. İki RAM'in de MHZ'i, süreleri ve DDR sınıfları aynı...

F3111 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.
O zaman sorun ne, niye yavaş, şu anda da başka bi sorun var, bilgsiyar normal açılıyor, "welcome" yazısından sonra ekran siyah oluyor ve sadece mouse imleci gorünüyor, o şekilde de en az 5 dakika bekliyor sonra kendine geliyor, zaten kendine gelince normal çalışıyor, oyunları falan da açıyor ama sanki bir şeyler bilgisayara "welcome" yazısından sonra 5 dakika bekle diyor, bunun çözümü nedir, açılış programları falan sebep değil bence, çünkü Tune Up Utility ile hepsini kapattım, başka ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
O zaman sorun ne, niye yavaş, şu anda da başka bi sorun var, bilgsiyar normal açılıyor, "welcome" yazısından sonra ekran siyah oluyor ve sadece mouse imleci gorünüyor, o şekilde de en az 5 dakika bekliyor sonra kendine geliyor, zaten kendine gelince normal çalışıyor, oyunları falan da açıyor ama sanki bir şeyler bilgisayara "welcome" yazısından sonra 5 dakika bekle diyor, bunun çözümü nedir, açılış programları falan sebep değil bence, çünkü Tune Up Utility ile hepsini kapattım, başka ne yapmalıyım?

Benim bir masaüstü sistemim var. Şöyle: İntel Pentium D 925 3.00GHZ, 2 GB DDR2 333MHZ DUAL RAM ve Nvidia GeForce 8400GS. İki tane de harddiskim var. Samsung ATA Device. Bu sistemimde de açılış kapanış 2-3 dakika oluyor. Arada sırada dediğiniz açılışta 1 dakika siyah ekran oluyor sonra görüntü geliyor. Bunların elbette çeşitli nedenleri olabiliyor. Benim bu sistemim 10 yıllık. Eskidi. O nedenle temiz kullanmaya çalışıyorum. Çok az program kuruyorum. Harddisklerine dosya depolamıyorum. Harici taşınabilir disklerde dosyalarımı yedekliyorum. Ve oyun da kurmuyorum. Sadece internette gezinme, Office programlarında çalışma gibi genel ve kolay işlerde kullanıyorum. Bilgisayarda gerçek manada hız depolama aygıtlarının hızına bağlıdır. Sisteminizde SSD yoksa bu süreler normaldir. Ayrıca CPU-Z ile de gördük ki, sisteminizdeki RAM'ler de 666MHZ hızında DDR3. Zaten RAM Belleğini arttırmak hızı çok fazla etkilemez. Sonuç olarak sisteminizin bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Sadece sisteminizi daha temiz daha derli toplu kullanırsanız biraz daha stabilizasyon sağlayabilirsiniz.

Diğer bir açıdan değerlendirecek olursak; sisteminizin bakımını yapmak için Windows Update ile güncellemelerinizi denetleyebilirsiniz. Windows'un Disk Temizleme Aracını kullanarak depolama alanlarınızı gereksiz dosyalardan temizleyebilirsiniz. Anti-virüsünüz ile sisteminize virüs taraması yapabilirsiniz. Malwarebytes'ın Anti-Malware veya Hitman Pro programı sisteminizde malware, adware gibi zararlı yazılım veya virüsleri temizleyebilirsiniz. CCleaner programı ile sistemdeki gereksiz dosyaları ve kayıt defterindeki gereksiz kayıtları temizleyebilirsiniz. (Önceki kayıt defterinizin yedeğini almayı unutmayın!) Windows'un ayarlarından önbellek özelliklerini değiştirip bilgisayarınızı bir miktar daha hızlandırabilirsiniz ama gözle görünür bir fark etmez. Bunların yanında bilgisayar bakımı hakkında Technopat'ın rehberlerinden ve Sosyal'deki diğer konulardan yararlanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı