Windows 7 64 bit 6 GB RAM 4 GB gösteriyor

Format atınca böyle olması gibi bir durum söz konusu değil. PC'yi aldığınızda belki de içinde işletim sistemi bile yoktu. BIOS'ta 6 GB görüyordunuz ve sanıyordunuz ki 6 GB'ın tamamını görüyor. Görmüyordu aslında...

MSconfig vs yazılımsal saçmalıkları bir kenara bırakalım. Burada donanımsal bir sorun var. Olası nedenler ve çözümleri:
  • Birinicisi 6 GB RAM olmaz kardeşim. Saçma sapan bir iş yapıyorsun başta. 4 GB + 2 GB saçma bir düzendir. Bu demektir ki iki RAM de farklı. Farklı RAM'ler uyum sorunu yaratır. RAM'lerden birini tek tak bakalım PC açılıyor mu. Açılmıyorsa biri bozuktur. Bu kadar basit.
  • İkincisi anakartın ECS. Kalitesi düşük bir anakart. BIOS güncellemesi yapman bellek uyumluluğuna fayda edebilir.
  • Üçüncüsü Windows 10'a geç. Bellek miktarı değişmeyecek ama 7'den iyidir.
  • Dördüncüsü de Kit bellek kullan. 4 + 4 GB gibi...

Format atınca böyle olması gibi bir durum söz konusu değil. PC'yi aldığınızda belki de içinde işletim sistemi bile yoktu. BIOS'ta 6 GB görüyordunuz ve sanıyordunuz ki 6 GB'ın tamamını görüyor. Görmüyordu aslında...

MSconfig vs yazılımsal saçmalıkları bir kenara bırakalım. Burada donanımsal bir sorun var. Olası nedenler ve çözümleri:
  • Birinicisi 6 GB RAM olmaz kardeşim. Saçma sapan bir iş yapıyorsun başta. 4 GB + 2 GB saçma bir düzendir. Bu demektir ki iki RAM de farklı. Farklı RAM'ler uyum sorunu yaratır. RAM'lerden birini tek tak bakalım PC açılıyor mu. Açılmıyorsa biri bozuktur. Bu kadar basit.
  • İkincisi anakartın ECS. Kalitesi düşük bir anakart. BIOS güncellemesi yapman bellek uyumluluğuna fayda edebilir.
  • Üçüncüsü Windows 10'a geç. Bellek miktarı değişmeyecek ama 7'den iyidir.
  • Dördüncüsü de Kit bellek kullan. 4 + 4 GB gibi...

Üstad önerin üzerine Windows 10'a geçtim 32 bit kurdum sanırım yanlışıkla bu bana oyunlarda falan sorun teşkil edermi.?

Bir diğer sorum ise anakart bios güncellemesi için gogleden indirdim ama yapamadım, aşağıya resimleri atıyom yardımlarını bekliyom.

Resimler
İndirdiğim bios güncellemesi yapamadım ama 1 driver hata verdi

1.png

Buda yüklediğim 32 bit işletim sistemim
123.png

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı