Çözüldü Windows 7 AHCI MOD Yükleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emrahcagigan

Kilopat
Katılım
23 Ekim 2013
Mesajlar
59
Çözümler
1
Çözüldü:
Arkadaşlar DVD yazıcım IDE bağlantıydı AHCI modda galiba HDD ile bağlantı kurarken bir kopukluk oluyordu diye düşünüyorum ben.
Çünkü USB'den yükledim sistemi sıkıntı çıkartmadı AHCI modda WIN 7 kurulumu
önyükleme, kapanma ve HDD test yazma okuma hızları yükseldi bayağı. HD Tune PRO 55-60 MB'lardan 75-80 MB'lara çıktı yani ortalama 20 MB daha kattı AHCI MOD.

Merhaba arkadaşlar.
Bilgisayarıma Win 8.1 yükledim AHCI Modda fakat sıkıntılar vardı geri Win 7'ye dönmek istedim.
Ama AHCI Modda Win 7 yükleyemiyorum. Sürücü seçimi ekranı çıkması gerekirken SÜRÜCÜ YÜKLE hatası veriyor.
Yani galiba AHCI Modda HDD mi tanıtmam gerekiyor? Bunu nasıl yapacağım bulamadım bir türlü AHCI MOD gerçekten yükleme ekranında falan çok hızlı çok çabuk başlıyor ama bir türlü HDD mi gösteremedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce Recep BALTAŞ'ın önerdiği ayarları kullanıyorum.

SATA RAID/AHCI Mode: AHCI
SATA Port 0-3 Native Mode: Enabled
Onboard SATA/IDE Ctrl Mode: AHCI

(Bu ayarlarda Win 8.1 kurabiliyorum; 7 sadece 1-Disabled 2-Disabled 3-IDE olunca kurulum yapıyor.)

Ama Win7 yükleyemiyorum "Şimdi Yükle" dedikten sonra kullanıcı sözleşmesi bile gelmeden direk "Sürücü Yükle: Yükleme yapılacak medya yok CD/DVD USB aygıtı takıp medyanızın sürücülerini tanıtmayı deneyin" gibi bir hata veriyor tam cümle değil hatırladığım kadarıyla yazdım.

Şuan AHCI Mod kapalı IDE modda kurabildiğim için öyle kurdum ve yazıyorum AHCI modda gözle görülür bir fark var ön yüklemelerde falan ama yapamadım bir türlü

Anakartım GIGABYTE GA-P35-DS3P Rev 2.1
HDD Samsung HD160HJ Sata2 (anakartta Sata 0'da takılı) Disk boş. Win 7 temel kurulum sadece şu an C ve D bölümleri var.

IMG_20140621_164855.JPG
IMG_20140621_164813.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun şuan bende de var ancak ben flashtan format atıyorum cd-rom yerim olmadığı için ancak her türlü diski görmüyor ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun
 
Windows 7 için sp1 dahil olmak zorunda eğer kullandığınız HDD yeni bir ürünse Win 7 saf haliyle güncel Sata sürücüleri (sata 3 özellikle) barındırmıyor dolayısıyle yükleme ekranında AHCI modun ihtiyac duyduğu sürücüleri yüklemesi gerektiği için devam edemiyor. Yükleme ekranında manuel tanıtmak için uğraşma ben yapamadım. Win 7 sp1 hem usb hem dvd için sorun çıkartmıyor artık.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı