One Lee Shan Lee

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşım bana Laptop'uyla geldi ve format atmak istiyordu. DVD sürücüsü bozuk vede USB portlarınıda maalesef bozmuşlar. Tamir et dedim, abi eskidi değmez tamire dedi. Ben de nasıl format atacağım bilemedim. İşletim sistemi şu an Windows 7 Home Basic. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
C ve D diskiniz olduğunu varsayıyorum. Örneğin D diskinde boşta 60 GB var. Bunun 10 GB kısmını D diskinden alıyoruz. Bu 10 GB boş bölümden yeni bir disk oluşturuyoruz. Örneğin E diski diyelim. O diske de format dosyalarını yerleştiriyoruz. Sonra setup dosyasını açıyoruz gerisi kolay.

C ve D diskiniz olduğunu varsayıyorum. Örneğin D diskinde boşta 60 GB var. Bunun 10 GB kısmını D diskinden alıyoruz. Bu 10 GB boş bölümden yeni bir disk oluşturuyoruz. Örneğin E diski diyelim. O diske de format dosyalarını yerleştiriyoruz. Sonra setup dosyasını açıyoruz gerisi kolay.
Evet dediğiniz gibi aynen 120GB HDD var. 2 diske bölünmüş, C(70GB) ve D(50GB). Ben Partition Wizard ile E diskini nasıl oluşturacağım? Nasıl bir yol izlemeliyim, oluşturacağım bölümü hangi format yapmalıyım, fat32 yada NTFS vs. Birde sistemi format dosyalarını atacağım E diski ile nasıl boot etmeliyim. Çünkü boot seçeneklerinde HDD ve CD-Rom var yani E diski görünmez ki?

Değerli hocalarım varsa tecrübeniz, bu konuya el atabilir misiniz? @Xample-47 , @Mr_YAMYAM , @171775 @Taptic

Çoğu dizüstü PC'lerde RECOVERY (Kurtarma) bölümü bulunmaktadır.
Diskinizde bu bölüm varsa, BIOS açılışından itibaren takip ederek, bu bölüm ile yeniden kurulum yapabilirsiniz.
Bir de net üzerinden format atma vardı. (Benim PC de var) Ancak her PC destekliyor mu bilemiyorum. Ayrıca net üzerinden hiç format atmadım.

Evet dediğiniz gibi aynen 120GB HDD var. 2 diske bölünmüş, C(70GB) ve D(50GB). Ben Partition Wizard ile E diskini nasıl oluşturacağım? Nasıl bir yol izlemeliyim, oluşturacağım bölümü hangi format yapmalıyım, fat32 yada NTFS vs. Birde sistemi format dosyalarını atacağım E diski ile nasıl boot etmeliyim. Çünkü boot seçeneklerinde HDD ve CD-Rom var yani E diski görünmez ki?

Değerli hocalarım varsa tecrübeniz, bu konuya el atabilir misiniz? @Xample-47 , @Mr_YAMYAM , @171775 @Taptic
Best Free Partition Manager for Windows | MiniTool Partition Free
önce bunu indir. Sonra aç bu programı. C'den 10 GB Daralt. O 10 GB bölümle yeni disk bölümü oluştur. Zaten format dosyalarında setup var. Onu açarsan hangisi ile boot edecem kafasına uğraşmazsın. NTFS olarak yap diski bu arada.

Çoğu dizüstü PC'lerde RECOVERY (Kurtarma) bölümü bulunmaktadır.
Diskinizde bu bölüm varsa, BIOS açılışından itibaren takip ederek, bu bölüm ile yeniden kurulum yapabilirsiniz.
Bir de net üzerinden format atma vardı. (Benim PC de var) Ancak her PC destekliyor mu bilemiyorum. Ayrıca net üzerinden hiç format atmadım.
Evet bizimde ilk başvurduğumuz yol, recovery bölümünü aramak oldu. Farklı tuş kombinasyonları ile boot ettik olmadı. Net üstünde format riskli üstelik Kimsenin(bizden) doğru düzgün tecrübeside yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı