Rehber Windows 7 Hakkında Bilgiler | Kurulum

Merhaba arkadaşlar Windows 7 hakkında bilgiler ve kurulumu sorusuna yanıt arıyorsanız kesinlike okumanız lazım.

Windows 7 Remastered (2022).png

Windows 7'nin Eksileri

A - Uygulama Desteği Sona Erdi

Desteklenmeyen uygulamalar;
Google Chrome.
Spotify.
Steam.
Photoshop programları vb. uygulamalara artık güncelleme gelmiyor.

B - Sürücü Güncellemesi

Windows 7 güncelleme almadığı için yeni çıkmış ekran kartlarına vb. maalesef sürücü yükleyemiyor.

Yeni aldığınız üst düzey bir masaüstü veya dizüstü bilgisayara Windows 7 zaten kurmanız iyi bir tercih olmayacaktır.

C - Güvenlik Problemi

Windows 7 güvenlik güncellemeleri almadığı için bilgisayarınıza çok rahat bir şekilde virüs bulaşacaktır. Yeni çıkan virüsler maalesef Windows 7'ye daha hızlı bulaşıp, daha fazla etki ediyorlar.

Windows 7'nin Artıları

A - Performans

Windows 7 diğer Windows 8.1, Windows 10, Windows 11'e göre daha az RAM tüketiyor ve hala akıcı çalışmayı başarıyor. Boşta neredeyse 400 - 500 MB RAM tüketiyor.

 B - Görünüm ve Kişileştirme

Windows 7'nin en sevdiğim özelliklerinden biriside Aero teması.

C - Eski Bilgisayar Dostu

Eski bir bilgisayarınız varsa Windows 7 kurmamak için hiçbir sebep yok. 1 GB RAM'iniz olsa bile rahatlıkla Windows 7 (X86) kullanabilirsiniz.

D - HDD ve SSD Performansı

HDD veya ses diskte sadece 15 - 20 GB yer kaplıyor. SSD diskte mükemmel çalışıyor.

Nasıl Kurulur?

1 - Linkten istediginiz ISO dosyasını indirin. Link: Technopat.Net

şifreli arşivler için şifre: Technopat

not: Tüm dosyalar orijinaldir, güvenle indirebilirsiniz.

2 - Rufus programını indirin. Link: Rufus İndir

3 - En az 8 GB USB bellek gereklidir.

4 - İndirdiğiniz ISO dosyasını Rufus aracılığıyla USB belleğinize yazdırın.

eğer bu işlemi yapmayı bilmiyorsanız aşağıdaki videodan yararlanabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5 - Yazdırma işlemi bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve boo menüsünden USB belleğinizi seçin.

aşağıdaki videodan yararlanabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

5 - Windows yükleme ekranına geldiyseniz işin geri kalanı çok basit.

aşağıdaki videoyu izleyerek kurulum işlemini tamamlayabilirsiniz.

Rehberin sona geldik hepinize iyi sosyaller.

Merhaba arkadaşlar Windows 7 hakkında bilgiler ve kurulumu sorusuna yanıt arıyorsanız kesinlike okumanız lazım.

Eki Görüntüle 2288357

Windows 7'nin Eksileri

A - Uygulama Desteği Sona Erdi

Desteklenmeyen uygulamalar;
Google Chrome.
Spotify.
Steam.
Photoshop programları vb. uygulamalara artık güncelleme gelmiyor.

B - Sürücü Güncellemesi

Windows 7 güncelleme almadığı için yeni çıkmış ekran kartlarına vb. maalesef sürücü yükleyemiyor.

Yeni aldığınız üst düzey bir masaüstü veya dizüstü bilgisayara Windows 7 zaten kurmanız iyi bir tercih olmayacaktır.

C - Güvenlik Problemi

Windows 7 güvenlik güncellemeleri almadığı için bilgisayarınıza çok rahat bir şekilde virüs bulaşacaktır. Yeni çıkan virüsler maalesef Windows 7'ye daha hızlı bulaşıp, daha fazla etki ediyorlar.

Windows 7'nin Artıları

A - Performans

Windows 7 diğer Windows 8.1, Windows 10, Windows 11'e göre daha az RAM tüketiyor ve hala akıcı çalışmayı başarıyor. Boşta neredeyse 400 - 500 MB RAM tüketiyor.

 B - Görünüm ve Kişileştirme

Windows 7'nin en sevdiğim özelliklerinden biriside Aero teması.

C - Eski Bilgisayar Dostu

Eski bir bilgisayarınız varsa Windows 7 kurmamak için hiçbir sebep yok. 1 GB RAM'iniz olsa bile rahatlıkla Windows 7 (X86) kullanabilirsiniz.

D - HDD ve SSD Performansı

HDD veya ses diskte sadece 15 - 20 GB yer kaplıyor. SSD diskte mükemmel çalışıyor.

Nasıl Kurulur?

1 - Linkten istediginiz ISO dosyasını indirin. Link: Technopat.Net

şifreli arşivler için şifre: Technopat

not: Tüm dosyalar orijinaldir, güvenle indirebilirsiniz.

2 - Rufus programını indirin. Link: Rufus İndir

3 - En az 8 GB USB bellek gereklidir.

4 - İndirdiğiniz ISO dosyasını Rufus aracılığıyla USB belleğinize yazdırın.

eğer bu işlemi yapmayı bilmiyorsanız aşağıdaki videodan yararlanabilirsiniz.

5 - Yazdırma işlemi bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve boo menüsünden USB belleğinizi seçin.

aşağıdaki videodan yararlanabilirsiniz.

5 - Windows yükleme ekranına geldiyseniz işin geri kalanı çok basit.

aşağıdaki videoyu izleyerek kurulum işlemini tamamlayabilirsiniz.

Rehberin sona geldik hepinize iyi sosyaller.

Elinize sağlık, güzel rehber.

2024 yilinda Windows 7 kullanacagima Linux kullanirim. Artik Win8.1'den asagisi kurulmaz.

2024 yılılında kullanılır. Günlük kullanımlar için gayet yeterli ve stabil bir işletim sistemidir.

Windows 7 boşta: 400 - 500 MB RAM.
Windows 8.1 boşta: 1.3 - 1.5 GB RAM.

Neresi stabil yeni hicbir seyi desteklemiyor en ufak uyusmazlikta mavi ekran veriyor. 2024 te cop eskiler eskiden guzeldi...
En ufak uyuşmazlıkta mavi ekran falan vermiyor sallamayın burada. 2024'te destek ve driver sorunu var sadece. Onun dışında bir problem yok. 1 sene boyunca kullandım 2023'den 24'e kadar bir sorun çıkarmadı (program desteği dışında)

Neresi stabil yeni hiçbir seyi desteklemiyor en ufak uyusmazlikta mavi ekran veriyor. 2024'te cop eskiler eskiden guzeldi...

Ben kullanırken hiç mavi ekran vermedi. Hala sorunsuz kullanıyorum. (Windows 7 Home Premium X64) evet yeni uygulamaları desteklemiyor ama bu stabil çalışmasına engel değil.

Konu eğer korsan oyun ve eski bilgisayarsa Win7 kullanılır evet. Ama açıkçası 2025'e merdiven dayamışken Win7'de çırpınmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Hafif diye bildiğimiz Win7 32 bitten çok daha hafif ve güncel 64 bit linux dağıtımları var. Stabil de çalışıyorlar mesela. Hep verdiğim örnek: antiX 64 bit güncel sürümüyle mesela 200 MB'lerde ram kullanımı var, hatta genelde daha da az. Şaka gibi. Bu arada bu kullanım size işlevselliği düşük gibi göstermesin. Profilimdeki kasamda steamden oyun oynadım, korsan oyun da oynadım. Hem genel kullanım hem oyun performansı Win7'ye göre çok çok daha iyiydi. Saygı duyuyorum ama gönlümde her ne kadar Win7 sevsem de, 2021'e kadar Win7 kullansam da günümüzde önermiyorum. Ayarlı Win10 LTSC 2019 öneririm. Bu da ağır geliyorsa Bodhi, AntiX, Wattos vb. kurun geçin. Hem daha hafif hem daha güncel hem daha güvenli hem daha geniş çaplı kullanım sunar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı