Windows 7 Homa Basic'den Windows 10'a Geçiş

Bende bilmiyordum ama nasıl olsa dosya yedeklerimi aldım ve ne olursa olsun diyerek yola çıktım :). Yıllardır bir işe yaramayan laptop'un lisansı işime yaramış olacak sanırım. Şimdi rezerv simgesinin gelmesini beklemek kaldı geriye.

Bende bilmiyordum ama nasıl olsa dosya yedeklerimi aldım ve ne olursa olsun diyerek yola çıktım :). Yıllardır bir işe yaramayan laptop'un lisansı işime yaramış olacak sanırım. Şimdi rezerv simgesinin gelmesini beklemek kaldı geriye.
Rezerve etmek sanırım 29 Temmuz'a kadar idi. Eğer daha önceden rezerve yaptı iseniz buradan indirebilirsiniz: Windows 10
Ancak rezerve ikonu gelebilir de, kesin bir bilgim yok bizzat tecrübe etmediğim için.

Windows 7 Home Basic Türkçe dilini destekliyor. Kurulum ekranında geliyor olması lazımdı. Fakat arkadaş kurulumu İngilizce iso dosyası üzerinden yapmış. Ondan sebep böyle olmuş. :) Microsoft sitesi üzerinden Windows 10 ücretsiz olarak indirip kuruluma başlayabilirsiniz. Rezerve ikonunu beklemenize gerek yok. :) Fakat kurulum uzun sürüyor. Ondan sebep eğer vaktiniz yoksa yarın yapabilirsiniz. :)
Kolay gelsin, iyi forumlar.

Eğer mümkünse öyle yaparım ve yardım edersen sevinirim hocam. Benim amacım windows 10 lisansı almak tüm işlemler bittiğinde sıfırdan formatlayıp kuracağım sistemi.

Anladım. Bende yanlış yönlendirmek istemiyorum. Fakat Windows 7 kullanıyordum. Ve güncelleştirmelerin hiçbirini yapmamıştım. Bundan ötürü bana ikon falan gelmedi. Microsoft sitesinden Windows 10 indirdim ve yükseltme yaptım. Verilerimi kaybetmeden yükseltme yaptım. Daha sonrasında kurulum bende yaklaşık 6 saat sürdü internet yavaşlığından dolayı. Her neyse kurdum herkesde olduğu gibi "Windows Etkinleştirilmedi" yazıyordu. 2-3 defa etkinleştir butonuna bastım ve "Windows Etkinleştirildi". Siz de böyle yaparsanız hem siz mutlu olacaksınız, hem de biz yardımcı olduğumuzdan mutlu olacağız. :)

Windows 10 lisans anahtarı mevcut. Bunları kullanarak aktive edebilirsiniz.
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum | Technopat Sosyal
Şu an türkçeleştirmeyi tamamladım ve senin verdiğin windows 10 linkinden Media Creation yazılımı ile windows 10'a yükseltme yapıyorum bu aşamada bana özel windows 10 lisansım olacak doğrumudur ?

Anladım. Bende yanlış yönlendirmek istemiyorum. Fakat Windows 7 kullanıyordum. Ve güncelleştirmelerin hiçbirini yapmamıştım. Bundan ötürü bana ikon falan gelmedi. Microsoft sitesinden Windows 10 indirdim ve yükseltme yaptım. Verilerimi kaybetmeden yükseltme yaptım. Daha sonrasında kurulum bende yaklaşık 6 saat sürdü internet yavaşlığından dolayı. Her neyse kurdum herkesde olduğu gibi "Windows Etkinleştirilmedi" yazıyordu. 2-3 defa etkinleştir butonuna bastım ve "Windows Etkinleştirildi". Siz de böyle yaparsanız hem siz mutlu olacaksınız, hem de biz yardımcı olduğumuzdan mutlu olacağız. :)
Teşekkür ederim bu gece tamamlarım diye düşünüyorum uyku tutmaz çünkü elime orjinal windows 10 sahibi olmak geçmişken uyuyabileceğimi sanmıyorum :)

Size özel lisans'tan kastınız lisans anahtarı ise hayır lisans anahtarınız olmayacak. Ancak Windows 10'u Lisanslı bir şekilde kullanabilileceksiniz. Windows kendisi etkinleşecektir, eğer etkinleşmez ise siz kolay bir şekilde etkinleştirebileceksiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı