Windows 7 ile nasıl tanıştım?

Keşke bende öyle olsam. Windows 7'nin üzerine çıkamadım daha.

GT serisi gereksiz ısınıyor ya bende de vardı bir zaman GT630 vardı 100derecenin altına düşmüyordu.

Kücüktüm o zaman ekran kartının ısınması benim cahilligim. Neredeyse 4 5 yıldır kullanmıştım 1 kere bile macunu yenilememiştim :D

Simdiki bilgisayarım 10yil boyunca fabrikada kullanılmış. Benim elime 2019da geçti. O zamanda bakım yapılmamış , şimdi de yapmadım hala :)
N‘olacak bu halimiz. Daha 400 TL veremiyoruz bakıma, nasıl yeni bilgisayar alalım.

Simdiki bilgisayarım 10yil boyunca fabrikada kullanılmış. Benim elime 2019da geçti. O zamanda bakım yapılmamış , şimdi de yapmadım hala :)
Benimde ilk pc'm win 7liydi. Ne gta türk oynardım be. Babam karne hediyesi olarak pc'yi tamir ettirmişti. Pc'yi getirip kurmuştu ama bir kod ekranında kalmıştı pc açılmamıştı. Neyse ben bi gün oturdum pc başına bizim monitörün tuşlarına basıyorum. İngilizca yazılar kodlar vs var ama hiçbir şey anlamıyorum yazılardan o zamanlar. Rastgele tuşlara basarak pc'yi çalıştırmıştım. Hatta bir keresinde gta türkte capslock ile uçarken pcyi çökertmiştim.

N‘olacak bu halimiz. Daha 400 TL veremiyoruz bakıma, nasıl yeni bilgisayar alalım.
Yani hocam haklısınız. MX4 sipariş ettim 100TL ye umarım dolandirilmam.

Benimde ilk pc'm win 7liydi. Ne gta türk oynardım be. Babam karne hediyesi olarak pc'yi tamir ettirmişti. Pc'yi getirip kurmuştu ama bir kod ekranında kalmıştı pc açılmamıştı. Neyse ben bi gün oturdum pc başına bizim monitörün tuşlarına basıyorum. İngilizca yazılar kodlar vs var ama hiçbir şey anlamıyorum yazılardan o zamanlar. Rastgele tuşlara basarak pc'yi çalıştırmıştım. Hatta bir keresinde gta türkte capslock ile uçarken pcyi çökertmiştim.
Ya GTA Türk ile cok mükemmel anılarım var. Bizimkiler başından kalkmiyorum diye ekran kartının VGA girişini sokmuslerdi. Bende çatal ile takip calistirmistim. Vay be.

AMD Phenom II X4 925 işlemcili ve ASUS R7 240'lı Exper model bir kasa vardı, ondan önce de 2000'li yıllarda bulunan beyaz ofis kasalarından vardı. İlk ilk kasamda Windows XP ve içinde bir dolu oyun yüklüydü, CS 1.6'dan tut San Andreas'a kadar her şey bulunuyordu.

İlk sistemin parçalarını hatırlamıyorum ancak Vice City ve San Andreas'ı kasmadan oynatıyordu.
Bir süre o kasayla haşır neşir olduktan sonra en uzun süre kullanmış olduğum Exper kasa ile tanışmıştım, sanırım totalde 7 yıl boyunca kullandım artı olarak bilgisayar donanımlarını öğrenmemi sağlayan kasa da o olmuştu. İlk RAM yükseltmesini bu kasayla öğrenmiştim :D. 4 GB RAM'in yetmediği zamanlardı, 8 GB'ın ise yeni yeni popüler olmaya başladığı o zamanlardı. Windows 7 yüklüydü ve 500GB HDD'si vardı. GTA 4'ü akıcı, GTA 5'i ise ucundan kasa kasa oynatabiliyordu. CS:GO denendiğindeyse keyfine göre kasıyordu veya çalışmıyordu :D.

Bir süre sonra kasayı açınca monitöre görüntü gelmemeye başladı, arada bir sistem kilitleniyor falandı. Güzel zamanlardı, donanım tamir ve bakımını da bu teşvikle öğrenmiştim. Her bir parçasını söküp özenle temizlediğimde artık daha problem çıkarmadığını görmüştüm. O bilgisayarda neler neler yapmıştım, çoğu oyunu ilk defa deneyimlediğim ve bitirdiğim bilgisayar olmuştu. İkonik Windows 7 sesleri, arayüzüyle birlikte her şeyiyle aklımda. Güzel zamanlardı, özledim o zamanları ne yalan söyleyeyim :). Windows XP ile başladı, uzunca süre 7 ile devam etti. Araya 8.1'ler falan girdi, 10'a bir dönem geçtim, beceremeyip 7'ye yeniden geçtim. Sonra 10'a yeniden dönüp en sonra da 11'e geçtim. 11'de de yapamayıp 10'a yeniden geçtim, arada bir dönem Linux dağıtımları kullanmıştım.

Ara ara bozuldu, tamirciye gitti. USB soketleri değişti, ekrana görüntü gelmedi, ara sıra Exper logosunda takılı kalıyordu ve ilerlemiyordu falan :D. Exper kasanın pancar motoru gibi ses çıkaran ekran kartı ve işlemci fanlarını, az ses çıkarsınlar diye onlarca defa yağladım. İşlemci cehennem sıcaklığında çalışırken daha serin çalışsın diye 5TL'lik termal macunlardan mı sürmedim, crack oyun yükleyip bilgisayara virüs mü sokmadım. İyisiyle kötüsüyle çok şey kattı bana :D. Seni seviyorum Exper kasa, kendine iyi bak.

8920190779442.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı