Windows 7 kullanmaya devam etmek sorun olur mu?

@kindoftechnocratic, zaten firmalar için uzatıldı ama yıllık ücret talep ediyorlar, Microsoft firması geri adım atmıyor böyle şeylerde.
1578836785742.png
1578836785742.png

Çok bilgilisiniz birşey daha sormak istiyorum.
Eğer azımsanmayacak düzeyde kişi windows 7 kullanmaya devam ederse ve Windows 10a geçmezse Microsoft bu müşterileri kaybetmemek için geri adım atıp Windows 7 desteğini uzatabilir mi? Böyle bir şey mümkün mü?
Maalesef. Zaten Windows 10'un pazar payı Windows 7'yi geçti. Bu konuda XP'yi örnek verebiliriz.
Windows XP'nin desteği hiçbir şekilde uzatılmadı. Microsoft'un politikasını düşünürsek Windows 7 de tekrar desteklenmeyecek maalesef.
Ek olarak @SaviorAngel™ arkadaşımızın dediği gibi sadece firmalar için bir uzatma mevcut, bu da ücretli bir uzatma olacak.

Windows 7'nin o şeffaf aero teması bile kullanmak için sebepti. O akıcılık ve menü tasarımları en çok beğenilen özellikleriydi Windows 7'nin. Ama destek kesildi artık. Bu saatten sonra pek kullanan olacağını da sanmıyorum. Eski sistemi olanlar elbette Windows 7 kullansın ama Windows 7 kurulup sorunsuz kullanılan bir sistem de Windows 8.1'de sorunsuz kullanılır. Windows 8.1 zaten Windows 7'den biraz daha hafif çünkü. Bence Windows 8.1 kurup bir deneyin sorun yaşarsanız eğer Windows 7 Home basic yada Home premium kurup kullanmaya devam edersiniz. Ama şunu da belirtmek istiyorum keşke Windows 7'yi güncelleyip DirectX12 desteği verip devam etselerdi. Milleti çok uğraştırdılar çünkü. Windows 10 şuan bile hala tam olarak tamamlanmış ve stabil bir işletim sistemi değil. Windows 7'de ki performansı yakalayamadılar.

Ben onu kullandım deneme suresi bitti kaldırdım tekrar yüklesem hak ihlali olur mu? Ve evet program çok iyi.
Sizin önceden kullandığınız sürüm anladığım kadarıyla ücretli sürümün denemesiydi. Bu benim önerdiğim, tamamen ücretsiz versiyonu. Bir süresi yok, dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. 🙂

Microsoft Win 7 için güvenlik güncellemesi desteğini 14 Ocak'ta sonlandıracak.
Ben Windows 7 kullanıcisiyim ve donanımım gereği Windows 10A gecemiyorum. Yeni bilgisayar alma şansım da yok. Windows 7DE kullanmaya devam edersem güvenlik sorunları yaşar mıyım?
360 Total secuarity var bir de Google güvenlik düzenlemelerini 2021E kadar surdurucekmiş. Yani çok da tehlikeli işler yapmam böyle korsan oyun falan indirmem ben kullanmaya devam etsem bı sorun olur mu?

Eski Windows sürümlerini kullanmak zaten riskli ve Microsoft desteğini kesince daha da riskli olacak. 2017´de Wannacry salgını yaşandığında en büyük darbeyi eski Windows sürümleri yemişti. Hatta Microsoft bu sebeple 3 yıl önce desteğini kestiği Windows XP için bile güvenlik güncelleştirmesi yayınlamak zorunda kalmıştı. Eğer Windows 10´a geçemiyorsanız sizin için tek alternatif Linux´a geçmek olacaktır.

Arkadaşımız son derece haklı. Kaldı ki XP'nin desteği 2014'te bitti fakat Chrome 2 sene daha destek verdi. Steam ise 2019'da desteği kesti.
Windows 7'de de Chrome Temmuz 2021'e kadar desteklenecekmiş. Steam de en az 2023'e kadar desteklenir diye düşünüyorum.
Ayrıca hala XP kullanmaya devam eden insanlar var. Yani Windows 7'nin ölümü 2024-2025'leri bulur. Tabii ki de ben Windows 10 tavsiye ediyorum fakat Windows 7 en efsane işletim sistemidir ve bir süre daha ölmeyecektir.
Windows 8.1 varken "Windows 8.1 pişmanlıktır, Windows 7 Forever!" diyenler çoktu. Eğer şimdi de "Windows 10 pişmanlıktır, Windows 8.1 Forever!" derlerse şaşırmayacağım. Bu tarz insanlar teknolojiyi her zaman geriden takip ederler. Windows 8 gelene kadar XP kullanıcıları Windows 7'ye geçmemişti. XP Forever diyenler vardı o zamanlar, şimdi kaldı mı? Hayır tabii ki de.
Windows 11 pişmanlıktır, Windows 7 Forever!

Windows 11 pişmanlıktır, Windows 7 Forever!
Windows 11'i ben de çok eleştiren biriyim. Resmen bozuk! Hem yeni nesil sistem istiyor, hem de ona rağmen çok sorunlu çalışıyor. Windows 7'nin desteği bitmiş olsa da Windows 7 bence asla ölmez. Hala sanal makinede kullanıyorum hatta. Çevremdeki birçok evdeki bilgisayarda da yine Windows 7 yüklü ve gayet rahat çalışıyor. O bilgisayarlarda 10 bile iyi çalışmaz. Zaten Windows 10 eski çekirdek ve eski dosya sistemi nedeniyle eski sistemlerde kötü çalışıyor. Yeni sistemlerde de zaman zaman sorun çıkarabiliyor. Fakat yine de Windows 11'e göre çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. 11 ise resmen bozuk.

Ben de sizin dediğiniz gibi düşünüyorum. Ne kadar desteği kesilmiş olsa da Windows 7 Forever! :)

Windows 11'i ben de çok eleştiren biriyim. Resmen bozuk! Hem yeni nesil sistem istiyor, hem de ona rağmen çok sorunlu çalışıyor. Windows 7'nin desteği bitmiş olsa da Windows 7 bence asla ölmez. Hala sanal makinede kullanıyorum hatta. Çevremdeki birçok evdeki bilgisayarda da yine Windows 7 yüklü ve gayet rahat çalışıyor. O bilgisayarlarda 10 bile iyi çalışmaz. Zaten Windows 10 eski çekirdek ve eski dosya sistemi nedeniyle eski sistemlerde kötü çalışıyor. Yeni sistemlerde de zaman zaman sorun çıkarabiliyor. Fakat yine de Windows 11'e göre çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. 11 ise resmen bozuk.

Ben de sizin dediğiniz gibi düşünüyorum. Ne kadar desteği kesilmiş olsa da Windows 7 Forever! :)

Windows 11 amatör bir grupun elinden çıkmış gibi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı