Windows 7 kurarken A disk read error occured hatası

SeastoreKing

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, önceden Windows XP olarak kullandığım bilgisayarı USB ile atamadığım için UltraISO programı Windows 7'yi ile D'ye direk attım. Sonra D doldu ve tekarar format atmam gerekti ama USB ile atmam gerekiyor ve açtığımda tire çizgisi yanıp sönüyor. Bayağı bir bekledim ve disk error hatası verdi, BIOS güncel değil.

Sistem özellikleri.
AMD Athlon XP 2500+
MSI KT6 Delta anakart.
FX 5600 Ultra ekran kartı.
1.75 GB RAM.
40 GB Seagate bartacuda HDD.

9BCC17F4-1834-454C-A5C6-E33D57CD8404.jpeg
4AF7AAAD-D9FE-496F-9111-CCBCB185382C.jpeg

XP'de hatırladığım kadarıyla o sorun kurulum CD'sinden kopyaladığımız bir dosyayı C'deki olması gereken yere (i386 veya i487 olması gerekli) atmaktı fakat Windows 7 kurulum diski için bir fikrim yok, ben olsam imajı bir internet kafeye gider değiştirirdim fakat sizin imkanlarınızı bilemeyeceğim. Eğer sabit diskteki işletim sistemi açılıyorsa yeterli boş alanı bilgisayarınızda açarak yükseltme yoluyla hiçbir veriyi taşımama seçeneği ile bir sıfırlama sağlanabilir belki. Benim aklıma başka bir yöntem gelmiyor, bilen arkadaşlar çıkacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnternetten baktığım kadarıyla doğru hatırlıyorum :), yardımı dokunabilir belki.

Belleğe direkt atmakla format belleği yapılmaz. Rufus kurman gerekirdi sisteme. Format dosyalarını Rufus yardımı ile yazdırman gerekirdi. Başka bilgisayar var ise buradan Windows 7 imajını seçip indirip Rufus ile tekrar yazın flash belleğe format dosyalarını. Ayrıca sabit diskinin IDE ya da SATA kablolalarını kontrol etmende fayda var.

Buradan format belleğinin nasıl hazırlandığına bakabilirsin bilmiyorsan.

Belleğe direkt atmakla format belleği yapılmaz. Rufus kurman gerekirdi sisteme. Format dosyalarını Rufus yardımı ile yazdırman gerekirdi. Başka bilgisayar var ise buradan Windows 7 imajını seçip indirip Rufus ile tekrar yazın flash belleğe format dosyalarını. Ayrıca sabit diskinin IDE ya da SATA kablolalarını kontrol etmende fayda var.

Buradan format belleğinin nasıl hazırlandığına bakabilirsin bilmiyorsan.

Windows 10 atmaya çalışıyoyum ayrıca ISO direk atılmaz zaten biliyorum. Windows 10 aracı ile yükledim. Sabit disk sorunsuz çalışıyor BIOS'da görünüyor.

Araç değil kral Rufus kullanmalısın. Araç önerilse onun rehberin paylaşırdım. Çözüme ulaşmak istiyorsan lütfen denilenleri eksiksiz yap. Buradan Rufus ile tekrar yeni bir format belleği hazırla.

Araç değil kral Rufus kullanmalısın. Araç önerilse onun rehberin paylaşırdım. Çözüme ulaşmak istiyorsan lütfen denilenleri eksiksiz yap. Buradan Rufus ile tekrar yeni bir format belleği hazırla.

İmajı yazdırmış zaten arkadaş, yapmış olduğu işlemde sorun yok. Rufus burada tek uygulama değil; UltraISO'da kullanabilir, PowerISO'da veya Windows 7 USB/DVD Download Tool'da vs.

İmajı yazdırmış zaten arkadaş, yapmış olduğu işlemde sorun yok. Rufus burada tek uygulama değil; ultraıso'da kullanabilir, powerıso'da veya Windows 7 USB/DVD download Tool'da vs.

GPT veya MBR yazdırdığını tahmin mi ettin kral? Disk yazma yazılımları ile format belleği hazırlanmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı