Windows 7 sistem çok kasıyor

Windows 7 Home Basic 32-bit veya Windows 8.1 Single Language 32-bit yüklemeni tavsiye ederim. Daha hafiftir ve hızlıdır. Önemli dosyalarının da yedeğini almanı tavsiye ederim. Ultimate sürümü daha fazla hizmet içerdiği için daha fazla kaynak tüketiyor. 4GB ram altı sistemlerde 64-bit yüksek performans vermez. 32-bit iyi gider.

Arkadaşlar anlatamadım galiba sistem kasıyor alam işletim sistemiyle alakası yok format atsam düzelir zaten ama bu sonradan oldu daha önceden sistem çok akıcı idi. Tüm açılış programlarını kapattım, microsoft harici tüm hizmetleri kapattım ve antivirüsü devre dışı bıraktım ama hala masaüstünde bile çok kasıyor
Ne yapmam gerek? Lütfen yardımcı olun.

HD Tune kurun Error Scan sonucunu paylaşın. Ayrıca Crystal DiskMark/DiskInfo kurup hız testi paylaşıın ve diskin S.M.A.R.T değerlerini paylaşın.

HD Tune kurun Error Scan sonucunu paylaşın. Ayrıca Crystal DiskMark/DiskInfo kurup hız testi paylaşıın ve diskin S.M.A.R.T değerlerini paylaşın.
Peki yapacağım.
Hd tune proyu Şimdi tam indiriyordum fakat farketttim ki yüklüymüş hemen sonuçları dedigim gibi bilgisayar kastığı için ekran alıntısı paylasmayacağım kusura bakmayın.
Hd tune üyeligim bitmiş crystaldiskinfo yükledim bir dakika ve şimdi farkettim disk mark olması gerekiyormuş ama neyseki orada söylemişsiniz info'da olabileceğini.

Son düzenleme:
Peki yapacağım.

HD Tune Pro'yu şimdi tam indiriyordum fakat fark etttim ki yüklüymüş hemen sonuçları dedigim gibi bilgisayar kastığı için ekran alıntısı paylasmayacağım kusura bakmayın.
HD Tune üyeligim bitmiş CrystalDiskInfo yükledim bir dakika ve şimdi fark ettim disk mark olması gerekiyormuş ama neyse ki orada söylemişsiniz ınfo'da olabileceğini.

Hem "info" hem "mark" testi atınız. Biri yazma-okuma değeri sağlarken biri Smart raporu sağlar.

20211229_204820.jpg 20211229_204709.jpg
Zaten ikisinden atacaktım alin: (malum internet yüzünden uzun sürdü)

siz tamirciye götür okuma hızı çok çok kötü yeşil dediğine bakma okuma hızı düşük o yüzden kasıyo.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı