Ahmet bey öncelikle ben Windows 10 ile ilgili bir video çekeceğim. Sanırım akşama kadar halletmiş olurum.
Bu konuya hızlı açılma konusu dahil. Çok şaşıracağınıza eminim.
1) Bilgisayar tamamen kapalı iken bilgisayar açıldığında Windows'a girme süresi 15-20 saniye. Ama bilgisayar açıkken yeniden başlatma istediğimizde bu sayı 1,5 dakikaya çıkıyor. Üstelik arkaplanda çalışan uygulamaların kendine gelmesi derken 2 dakikayı aşıyor. Ama sıfırdan açışta bu arkaplan programları bile çok hızlı açılıp yerini alıyor (Dropbox, Google Drive, Razer Mouse Programı, Steam, Skype vs.) Hemen detaya gireyim. Bunu çok iyi gözlemledim.
Bilgisayarı sıfırdan açtığımda H97 gaming 3 anakartım var ve 2 kez MSI duvar kağıdı çıkıyor. İlki hemen geçiyor ikincisinin altında loading işareti çıkıyor, bu durumda mous aktif değil imleç vs ekranda yok ve direk Windows'a giriyor. Girişte adımın yazdığı yer bile neredeyse gözükmeden geçiyor. Bende şifre ekranı yok bu arada, kaldırdım.
Bilgisayarı yeniden başlattığımızda 3 MSI duvar kağıdı var. Biri direk geçiyor. Biri loading ekranı tıpkı üstte yazdığım gibi. O arada siyah ekran girip 3. bir MSI loading ablemli duvar geliyor. Bu durumda iken mouse ekranda aktif gözüküyor. Sonra bir siyah ekran yine mouse aktif ve mavi Windows ekranı geliyor. Adım yazıyor ve giriş yapılıyor bu ekranda filan baya bekliyor.
Çok ama çok ilginç bir video çekeceğim.