Windows 7, Windows 10'dan güzeldir çünkü...

Hocam bunla uğraşmam, onun yerine Gentoo kurarım :) neden bu kadar son kullanıcı düşmanı bu Microsoft? Halbuki bunların başlangıcı "biz her şeyi basitleştiriyoruz"'du

O öncedendi galiba.
 
Benim anlamadığım, biz laptop almıştık, HP laptoplardandı. Sadece Windows 10'da destekliyoruz falan söylese de bir Office'i adam gibi kullandırtmadı be, 20 FPS veriyordu. (geçiş animasyonlarından belli oluyordu) RAM 4 GB olmasına rağmen 2 GB götürüyordu, ben de Windows 7 kurayım dedim bir fark var mı diye, sürücü desteği falan da iyi değildi. Mesela kablosuz internet çalışmıyor şu an ama bana şu anda oyun bile oynattı en azından. Bu arada Windows 10 en son bir garip hata yiyerek kökten bozuldu. Sebebini bilmiyorum.
İşte gördüğünüz gibi bu kullanıcı orta sistemi varken işkence çekmiş. Windows'un stabilliği şans bence.
Bu işten çıkarları var çünkü...
Böyle çıkarın içine çomak sokarım hocam. 1.2K para ödüyorsun, bir de sistem şiş. Linux yine iyi ki. Hem beleş hem de 1.2k fiyatlı yazılımdan daha hızlı ve özelleştirilebilinir. Ayrıca telemetri verileri sizin rızanızla alınıyor. Benim istediğim araya güncelleme kakan, gizlilik düşmanı ve stabil olmayan bir işletim sistemi değil!
 
Bu arada Windows 10 en son bir garip hata yiyerek kökten bozuldu. Sebebini bilmiyorum.
Hiç şaşırmam...

Bir şey oldu. :).jpg
 
İşte gördüğünüz gibi bu kullanıcı orta sistemi varken işkence çekmiş. Windows'un stabilliği şans bence.

Böyle çıkarın içine çomak sokarım hocam. 1.2K para ödüyorsun, bir de sistem şiş.

Microsoft şirketi fazla bencil, yazılımlar üretirken tamamen kendine ait olsun diye açık kaynaklı yazılım ve araçları da kullanmıyor. MS-DOS ve 95, 98 gibi eski çekirdek gerektiren uygulamalara destek vermek yerine, daha modern bağımsız bir çekirdek çıkarabilirlerdi. Uyumluluk katmanı yaratabilirler sonuçta. Windows şu an modern bir çöp yığını, her ne kadar önyüzde yeni şeyler getirse de arkasında çok büyük kalıntılar var. Açık kaynağa değer vermemesi ve standartları korumak istemesi sebebiyle Windows 10 5-10 yıla kadar batabilir. Microsoft'da bunun yeni yeni farkında, eğer öyle olmasaydı kendi çıkarları için boşuna açık kaynak ve Linux ekosistemini desteklemezdi.
 
Gereksiz telemetri ve Xbox gibi hizmetleri yok, surekli %100 disk kullanimi gibi sacma sorunlarla ugrasmiyorsun. Ayrica bosta 3-4 GB RAM tuketmiyor. Bu kadari yeterli sanirsam.
 

Geri
Yukarı