Yahya Demir
Centipat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba. Laptopumu Windows 7'den Windows 10'a güncelledikten sonra açılış çok uzadı. Laptopta 600 GB'lik HDD var. Windows 7 de 1 2 dakikada açılıyorsa Windows 10 da 5 6 dk da açılıyor. Açma tuşuna bastıktan sonra Windows 10 logosu geliyor. O beyaz noktalar dönüyor sonra uzun bir siyah ekran giriyor. Araya sonra da kilit ekranına geliyor. Zaten ama dediğim gibi 5 6 dk sürüyor bu. İnternette İngilizce forumlara falan baktım ama hiçbiri içe yaramadı. Oradaki çözümlerde AMD ekran kartları içindi. İşte Regedit'ten enableulps girdisini 0 yazınca düzeliyormuş gibisinden çözümler vardı. Ama ekran kartım NVIDIA. Ekran kartları GT 540M ve Intel HD Graphics 3000. NVIDIA ekran kartı için çözümü bulamadım. Sadece AMD için var. Sürücüler güncel. Bir de NVIDIA Optimus var. Bundan falan mı kaynaklı bilmiyorum.
Denediğim çözümler.
-Hızlı başlatmayı kapatmak.
-Ekran kartı sürücülerini sil yükle yapmak bir sürü yaptım.
-Temp le prefetch klasörlerinin içinlerini silmek.
-Windows özlliklerinden Linux için Windows alt bileşenlerini kapatın yazıyordu internette ama bende zaten kapalı.
-o Regedit komutunu enableulps si ben gene de arattım ama yoktu zaten dediğim gibi AMD için bu.
Başka birkaç bir şey daha yaptım ama düzelmedi. O uzun siyah ekran bir türlü gitmedi. Çözümü yok mu bunun?
Denediğim çözümler.
-Hızlı başlatmayı kapatmak.
-Ekran kartı sürücülerini sil yükle yapmak bir sürü yaptım.
-Temp le prefetch klasörlerinin içinlerini silmek.
-Windows özlliklerinden Linux için Windows alt bileşenlerini kapatın yazıyordu internette ama bende zaten kapalı.
-o Regedit komutunu enableulps si ben gene de arattım ama yoktu zaten dediğim gibi AMD için bu.
Başka birkaç bir şey daha yaptım ama düzelmedi. O uzun siyah ekran bir türlü gitmedi. Çözümü yok mu bunun?