Windows 7'ye geçilir mi?

Ben yaklaşık 3 yıldır ggOS kullanıyorum hiç problem yaşamadım. Ama kimseye garanti vermek istemiyorum herkes araştırıp ona göre kullanmalı. Bazıları custom oslarda Windows Defender olmadığı için internetten indirdiği şeylerden virüs yiyor sonra suçu ISO'ya atıyorlar.
Defender yüklü olsa bile false positive verebiliyor. Ben de 1 hafta boyunca pc başında internet trafiğimi takip ettim, fakat bazı botlar klavye ya da mouse dokunduğun gibi işlemi durduruyormuş dolayısıyla insanın içine şüphe giriyor. Dolayısıyla Win 10 home single kurdum retail ile aktif ettim, sonra WPD programı ile tüm servisleri tek tuş ile devre dışı bıraktım. Storedaki her şeyi yine aynı program ile kaldırdım. Customlar ile harcadığım aynı Ram ve Cpu seviyesine ulaştım.

Windows Embedded 8.1 Industry Pro daha mantıklı bence o sürüme geç.

O da bir seçenek, ISO sunu indirdim fakat henüz kurmadım.
Gayet güzel. 2014 yılında bir bilgisayar almıştım tam 1 yıl kullandım. Sonra Windows 10 1507 sürümüne geçiş için talep bırakmıştım. Tabi Windows 10 çıktığında otomatik geçirdi beni hevesimi alamamıştım.

Gayet güzel. 2014 yılında bir bilgisayar almıştım tam 1 yıl kullandım. Sonra Windows 10 1507 sürümüne geçiş için talep bırakmıştım. Tabi Windows 10 çıktığında otomatik geçirdi beni hevesimi alamamıştım.
Ben halen ekran kartımın driverı sorun olmasa(ki inf olarak yükleyebiliyorum) 8.1 kullanırım. Chrome desteği kesmiş vs hiç umrumda değil zaten mozzila kullanıyorum. Fakat gel gelelim 8.1 için Home Single Language keyi yok ve KMS ile etkinleştirmem gerekiyor.

Bu sürümde ek olarak Microsoft store ve gereksiz uygulamalar yok tabi bendeki sürümde internet tarayıcısı yoktu o yüzden bir USB belleğe chrome 109 kur.

Önermem. Windows 7 4 GB'lık RAM'in çeyreğinden fazlasını kullanırken Windows 10 debloat edilmiş hali ise çeyreğinden azını kullanıyordu boşta. Size önerim tüm Windows 10 uygulamalarını kaldırmanız ve tüm gereksiz hizmetleri devre dışı bırakmanız. Bir de Mem Reduct programını öneririm. 4 GB RAM'e sahip cihazlar için gerekli bir program bence. Gereksiz RAM kullanımını azaltıyor. Ama fazla abartmayın kullanırken.

Bu sürümde ek olarak Microsoft Store ve gereksiz uygulamalar yok tabii bendeki sürümde internet tarayıcısı yoktu o yüzden bir USB belleğe Chrome 109 kur.

Eski Chrome sürümleri kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Güvenlik açısından tehlikeli. Chrome her hafta güvenlik günçelleştirmelerini yayınlıyor artık. Siz düşünün.

Son düzenleme:
7 geçtim baya zorladı. Winrar bile zor kurdum. 8.1 kullan. Çoğu oyun 7 desteklemiyor.

8 yerine 8.1 daha iyi.
Düz 8.1 yerine 8.1 Industry Pro tercihimdir. Windows 7'de kurabilirsiniz.
Sanırım 8.1 kasdetmiş. 8 sürümü zaten PC için çok mantıklı değil ve kullananı da görmedim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı