Windows 8.0 nasıldı?

• Konuyu başlatan Nokya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 759
Konsept olarak kalması gereken bir sürümdü. Windows XP'den -neredeyse- direkt Windows 10'a atladığım için hiç gerçek donanımda kullanamadım. Kullanmak istediğim bir sürümdü kendisi.
Bence RTM olmaması gerekiyordu. Çok eksiği vardı. Ölçeklendirme ayarı metro arayüzüne uyarlanmıyordu, Metro uygulamalarını çoklu pencere yapmak istediğimizde bir uygulama geniş diğeri dar kalıyordu. Başlangıç ekranında kapatma tuşu bile yoktu. Eksikliklerin çoğu 8.1 ile giderilse de yine de Windows 8'in adı lekelenmişti ve tam ekran metro arayüzü programsız değiştirilemediği için fazla tutmadı.

Hep kullanmak istediğim, ama kullanamayıp içime sinen işletim sistemi. Windows 8.1 kullanmak nasip oldu. 8.0'ın arayüzünü çok seviyorum. Metro arayüzünü de seviyorum. Klasik başlattan daha güzel şahsi fikrim. 8.1 kullanmış biri olarak, en hafif Windows'lardan biri. Özellikle SSD'li ama leş donanımları olan bilgisayarlarda aşırı hızlı ve Windows 7'den daha performanslı. Ayrıca o sarı duvar kağıdı ve Windows 8.0'ın çiçekli duvar kağıdı çok güzel.

Sarı duvar kâğıdı çok iyiydi fakat RAM çok harcıyordu.
Ben 8.1 32 bit kullandım. RAM kullanımı 7 ile hemen hemen aynı. Hatta yer yer daha az. 8.0'ın da benzer olduğunu düşünüyorum 8.1'in kaynak tüketimiyle.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı