Windows 8.1 0xc000000e Hatası

Aethra

Hectopat
Katılım
9 Mart 2015
Mesajlar
1
Selamlar. Videolarınızı uzun zamandır takip ediyordum fakat foruma kayıt olmak bugüne nasipmiş. Dün akşam 1 hafta önce yeni topladığım masaüstü bilgisayarımda sürücü ismi değişikliği yaptım. PC'de bir adet 240GB'lık SSD ve bir adet 1 TB'lık HDD var. Ben Windows'u 1 TB'lık diskten 100 GB ayırarak HDD'ye kurmuştum. USB'den kurulum yaptığım için sanırım sürücü isimleri farklı oldu. C: E: ve F: idi. Ben bu ikisini D: ve E: olarak değiştirdim. Değiştirdikten sonra Windows update yapmıştı, PC ' yi yeniden başlattım fakat Windows 0xc000000e hatası verdi. İşin kötü tarafı klavyeyi hiçbir şekilde çalıştıramadım. Daha sonradan USB'den format atabilmek için HDD'yi sökmek aklıma geldi. HDD'yi söktüm, Windows kurulum ekranına girmeyi başardım fakat ne yaptıysam (0xc000000e ile çektiğiniz video çözümü dahil.) Windows'u kurtaramadım. Tekrar format atmak istedim. Bütün diskleri silip tekrardan yeniledim ve kurulum yaptım. Windows'u yükledi restart attı. Windows kurulumu yaparken tekrar aynı hatayı verdi. Tekrar format attım, tekrar aynı hata. Kısacası tıkandım kaldım. Hiçbir şekilde kuramıyorum Windows'u. Bu akşam SSD'ye kurmayı deneyeceğim fakat siz daha çok bilgili olduğunuz üzere bir de buraya danışmak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'yi çıkardıktan sonra neden sistemi kurtarmaya çalışıyorsunuz ki ? HDD'de işletim sistemi kurulu ve bu diski siz çıkarmışsınız. Olmayan bir diskteki işletim sistemini kurtarmaya çalışmışsınız özetle. Bu durumda hata almanız gayet doğal.

Şimdi ilk olarak HDD ve SSD'yi sisteme takın düzgün bir şekilde. USB'den boot edin ve sabit diskte Windows'un oluşturduğu kurtarma bölümleri varsa hepsini silin. Sonra SSD'yi seçip temiz kurulum yapın.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı