Windows 8.1 2023-2024 yıllarında kullanılır mı?

Hocam öyle bu durum olduğunu sanmıyorum. Bilgisayarınız için Windows 10 sürücüleri mevcutsa Windows 8.1 ve 7 içinde mevcuttur zaten. Eğer eski bir sisteminiz varsa 10 da durup kendinizi yormayın. Eğer bilgisayarınız yeni ise SSD alın veya RAM takviyesi yapın.
hocam bence okadar güvenmeyin bak bakalım varmıymış ekran kartı sürücülerim.

ekran kartı 1 --> AMD Radeon(TM) Vega 3 Graphics

ekran kartı 2 --> Radeon 530 Series

işlemcim --> AMD Ryzen 3 2200U with Radeon Vega Mobile Gfx (4 CPUs), ~2.5GHz

Hocam bence o kadar güvenmeyin bak bakalım varmıymış ekran kartı sürücülerim.

Ekran kartı 1 --> AMD Radeon(tm) Vega 3 Graphics.

Ekran kartı 2 --> Radeon 530 series.

İşlemcim --> AMD Ryzen 3 2200u with Radeon Vega Mobile GFX (4 cpus), ~2.5GHz

Haklısınız. AMD maalesef desteği erken kestiği için driver sürümü yok 8.1 için. Ancak 7 için driverlar var, araştırdığım kadarıyla bu sürücüleri kullanabiliyorsunuz 8.1 de. Tabii ki ne olacağının garantisi yok. Yine de Valorant gibi Online oyunlar oynamıyorsanız. Ya da DirectX 12 gerekli değilse. Ben geçerdim yavaş bilgisayara katlanamıyorum hocam. Ama güncellik iyidir. Tavsiyem 4 GB ya da 8 GB RAM takviyesi yapın. Takılmalar ve yavaşlık tamamen geçecektir.

Haklısınız. AMD maalesef desteği erken kestiği için driver sürümü yok 8.1 için. Ancak 7 için driverlar var, araştırdığım kadarıyla bu sürücüleri kullanabiliyorsunuz 8.1 de. Tabii ki ne olacağının garantisi yok. Yine de Valorant gibi Online oyunlar oynamıyorsanız. Ya da DirectX 12 gerekli değilse. Ben geçerdim yavaş bilgisayara katlanamıyorum hocam. Ama güncellik iyidir. Tavsiyem 4 GB ya da 8 GB RAM takviyesi yapın. Takılmalar ve yavaşlık tamamen geçecektir.

Hocam peki Windows 7'ye geçsem ne olur bilgisayarum UEFI ve Windows 7 driverları varsa atar mısınız?

Sorum başlıktaki gibidir sizce düşünceleriniz nelerdir? Şahsen taş çatlasa 4 5 ay kullanırım ondan sonrası çekilmez sizin düşünceleriniz nelerdir?

2013-2020'ye kadar kullandım. 2015 de olabilir fakat şu an en çok kullanmış olduğum işletim sistemi o. Çok rezaletti başlat menüsü. Windows 10'a geçtiğimde çok işlevli olduğunu fark etmiştim. Windows 11 de öyle. Geçebiliyorsanız direkt geçin. Sistem yetmiyorsa sorun yok.

Hocam peki Windows 7'ye geçsem ne olur bilgisayarum UEFI ve Windows 7 driverları varsa atar mısınız?

Windows 7'ye geçmenizi tavsiye etmem. hem 8.1 e göre daha ağır çalışır. Hiçbir internet tarayıcısı destek vermiyor güvenlik açıkları çok arttı. Doğru düzgün hiçbir uygulama artık çalışmıyor. Tabii ki size kalmış. Driverlar için AMD'nin adrenaline uygulamasını indireceksiniz Windows 7 için mevcut driverları yükleyecek. Bu arada 7 de UEFI çalışmıyor destekliyor ama çalışmıyor. UEFI.

2013-2020'ye kadar kullandım. 2015 de olabilir fakat şu an en çok kullanmış olduğum işletim sistemi o. Çok rezaletti başlat menüsü. Windows 10'a geçtiğimde çok işlevli olduğunu fark etmiştim. Windows 11 de öyle. Geçebiliyorsanız direkt geçin. Sistem yetmiyorsa sorun yok.

8'deki arayüzden bahsediyorsunuz değil mi işlevli olduğu hakkında. Ben hala eski bilgisayarımda kullanıyorum çok fazla gereksiz uygulama dolu arayüz ama görüldüğü kadar karışık değil, büyük+'sı çok hızlı çalışmasıdır. SSD hızında bir windowstur. Açılması 15-20 saniye. 10'a geçtiğime pişmanım ama oyunlar destek vermiyor maalesef.

Son düzenleme:
Windows 7'ye geçmenizi tavsiye etmem. Hem 8.1'e göre daha ağır çalışır. Hiçbir internet tarayıcısı destek vermiyor güvenlik açıkları çok arttı. Doğru düzgün hiçbir uygulama artık çalışmıyor. Tabii ki size kalmış. Driverlar için AMD'nin adrenaline uygulamasını indireceksiniz Windows 7 için mevcut driverları yükleyecek. Bu arada 7 de UEFI çalışmıyor destekliyor ama çalışmıyor. UEFI.

8'deki arayüzden bahsediyorsunuz değil mi işlevli olduğu hakkında. Ben hala eski bilgisayarımda kullanıyorum çok fazla gereksiz uygulama dolu arayüz ama görüldüğü kadar karışık değil, büyük+'sı çok hızlı çalışmasıdır. SSD hızında bir windowstur. Açılması 15-20 saniye. 10'a geçtiğime pişmanım ama oyunlar destek vermiyor maalesef.

Hocam yanımda ek bir hard disk vardı bir şey soracağım ben Win 8.1 kurdum fakat sürücüleri bulamıyorum lütfen varsa atar mısınız?

Hocam yanımda ek bir hard disk vardı bir şey soracağım ben Win 8.1 kurdum fakat sürücüleri bulamıyorum lütfen varsa atar mısınız?

AMD ekran kartı için 8.1'e driver sunmamış bu yüzden Windows 7 için olan bu driverı kurun. AMD Radeon 530 (video cards) drivers for Windows
İşe yaramaz ya da hata alırsanız driver_booster 10.5.0 adlı yazılımı indirin. Sistem için en güncel driverları yükleyecektir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı