Windows 8.1 İçin 2 GB RAM Yeterli Midir?

MainarT

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,
Dün bilgisayarımın yavaşlaması üzerine Windows 8.1'i kurdum. Bu saatlere kadar sorunsuz çalışıyordu. Ancak şimdi ara sıra donmaya hatta kilitlenmeye başladı. Bazen mouse imleci kayboluyor bazende hiçbir şey'e tıklanmıyor. Sonraki araştırmalarımda Windows 8.1'in 1 GB ram yediğini (kullandığını) gördüm. Acaba sorun bu olabilir mi? Yada başka bir sorun. Yine bugün bir şey farkettim. Bazen sağ altta Nvidia Kernel Mode Driver Görüntü Sunucusu Yanıt Vermeyi Kesti gibi bir kutucukta yazı yazıyordu. Sizce sorun nedir? 2GB ram sıkıntı çıkarır mı? Yoksa o yazan yazıda mı sıkıntı aramak gerek? Ona göre tekrar konu açacağım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sıkıntılı. En mantıklısı en az 4 gb olmalı.

Windows 8.1'in minimum RAM gereksinimi 1GB'tır. 2 GB RAM 32 bit ile kullanılabilir ama bugünün şartlarına baktığımızda 4GB ve yukarısı daha sağlıklı olacaktır. Kilitlenmenin sebebi sadece RAM olmayabilir. Görüntü sunucusu yanıt vermeyi kesti uyarısı ise ekran kartınızla alakalıdır. Ya ekran kartınız overclockludur ve stabil değildir ondan uyarı veriyordur ya da ekran kartınız ömrünün sonuna yaklaşmıştır. Bilginiz varsa kartı söküp macun değişimi ve temizlik yapın sorun devam ederse kartın değiştirilme zamanı gelmiştir.

Ekran kartı driver'ını güncelle. Ben 2 GB RAM'li bilgisayarda 64 bit Windows 8.1 hatta 10 bile rahatça kullanıyorum.

Ben 2 GB RAM olan cihaza Windows 8.1 kurdum. Sorunsuz çalışıyor. Sorunlar başka şeylerden kaynaklanıyor olabilir. Sistem özelliklerini yazın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı