Windows 8.1 kullanılır mı?

Turgut Emre

Kilopat
Şu an kullandığım Windows 8.1. Bildiğiniz gibi Microsoft eski Windows işletim sistemlerine desteğini keseceğini açıklamıştı. Yani herhangi bir güncelleme alamayacağız. Windows 10 kullandım ve bilgi sahibiyim fakat bir sebepten dolayı 8.1’i bırakamıyorum. Sebebi de ekran kartı sürücümün Windows 10'da görünmemesi. Yani sürücü konusunda kart sistemi görmüyor. (GTX 1080)
Eğer kullanıma devam edersem herhangi bir güvenlik açığı olduğu anda sistemim tehlike altına girer mi?
Windows 10 kursam ve aynı sıkıntı mevcut olsa (ekran kartı) eski 8.1’e dönebilir miyim? Dönersem dosyalarım aynen kalır mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 GTX 1080'i de sürücüsünü de tam manasıyla destekliyor.
Monitörünüzün ekran kartına bağlı olduğunu tekrar teyit edip Windows 10 kurun ve sürücüsünü GeForce.com'dan manuel olarak indirin.
Windows Update üzerinden yapmayın.

Ekran sürücüsünü görmeme sorunu ile ilgili Technopat Sosyal'de yardım isteyebilirsin.
Windows 8.1 evet Wannacry gibi bir fidye yazılımı ortaya çıkarsa sorun çıkar, sistemin tehlike altına girer.
Windows 10 kurduğunda aynı sıkıntı mevcut olursa 8.1'e dönebilirsin, eski dosyaların aynen kalmaz HDD'yi ikiye böl kişisel dosyalarını diğerine yedekle ve işletim sisteminin yüklü olduğu bölüme format at.

Ekran sürücüsünü görmeme sorunu ile ilgili Technopat Sosyal'de yardım isteyebilirsin.
Windows 8.1 evet Wannacry gibi bir fidye yazılımı ortaya çıkarsa sorun çıkar, sistemin tehlike altına girer.
Windows 10 kurduğunda aynı sıkıntı mevcut olursa 8.1'e dönebilirsin, eski dosyaların aynen kalmaz HDD'yi ikiye böl kişisel dosyalarını diğerine yedekle ve işletim sisteminin yüklü olduğu bölüme format at.

Şu an Windows 10 kurdum ve geçmişte olan sıkıntı şu anlık yok. Sürücüsü yüklendi ve gayet iyi çalışıyor. Sürüm kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Şu an kullandığım Windows 8.1. Bildiğiniz gibi Microsoft eski Windows işletim sistemlerine desteğini keseceğini açıklamıştı. Yani herhangi bir güncelleme alamayacağız. Windows 10 kullandım ve bilgi sahibiyim fakat bir sebepten dolayı 8.1’i bırakamıyorum. Sebebi de ekran kartı sürücümün Windows 10'da görünmemesi. Yani sürücü konusunda kart sistemi görmüyor. (GTX 1080)
Eğer kullanıma devam edersem herhangi bir güvenlik açığı olduğu anda sistemim tehlike altına girer mi?
Windows 10 kursam ve aynı sıkıntı mevcut olsa (ekran kartı) eski 8.1’e dönebilir miyim? Dönersem dosyalarım aynen kalır mı? Teşekkürler.

Ekran kartı sürücünü uyumluluk modunda kur.

Maalesef bir hafta önceye kadar ben de senin gibi düşünüyordum. Windows 8.1'e o kadar çok alışmıştım ki, bırakamam sanıyordum. Ancak Windows 10'nu bir hafta ön yargısız bir şekilde kullanınca ne kadar ciddi geliştirmeler yapıldığını fark ettim.

Özellikle de arayüz konusunda her şey Windows 10'da daha sade ve kullanışlı olarak tasarlanmış. Ayrıca uygulamalarda çok fayda sağlıyor. Microsoft Edge gerçekten aşırı hızlı bir tarayıcı, onu kullanabiliyorsun.

Herhangi bir güvenlik açığı olacağını düşünmüyorum. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı