Windows 8.1 kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Arayüzüne aşığım Windows 8.1'in fakat çoğu kişi başlat menüsünden şikayetçi. Windows 8.1 kullanmak isterdim ama şu dwm.exe çok RAM tükettiği için ve Windows 7'nin gecikme süresi Windows 8.1 ve 10 dan daha düşük olduğu için Windows 7 ile devam ediyorum 😅

Hocam bende Windows 7'nin daha çok RAM tükettiğini düşünüyorum o aero arayüz oldukça yoruyor ve diğer sistem gereçleri sanki daha çok tüketiyor sistemi diye düşünüyorum ama kullanmayalı epey oldu 7yi 😄

Hocam bende Windows 7'nin daha çok RAM tükettiğini düşünüyorum o aero arayüz oldukça yoruyor ve diğer sistem gereçleri sanki daha çok tüketiyor sistemi diye düşünüyorum ama kullanmayalı epey oldu 7yi 😄
Ayrcıa Windows klasik görünümü hoşunuza gitmiyorsa klasik temanın siyah olanı var ben beğenerek kullanıyorum.

1574959363054.png

Bu söylediklerin tüm Windows sürümleri için geçerli. Ayrıca windows 10 hakkındaki önyargın gereksiz. Çıktığı günden beri windows 10 kullanıyorum. Daha bir sorunla karşılaşmadım.
herkes herşeyi onaylamak zorunda değil benim görüşüm bu nasılki ben sizin görüşünüze saygı duyuyorsam ve kabullleniyorsam

7 ve 8.1 W10'a göre tabi ki daha verimli çalışıyor ama bana göre W10 öyle abartıldığı kadar da kötü değil. Microsoft toparladi biraz sistemi ancak tamamen belirli bir noktaya gelene kadar 7 veya 8.1 kadar verimli olmayabilir sonuçta bir yanda olgunlaşmış sistemlerle hala daha geliştirilmeye devam eden bir sistemi kıyaslıyorsunuz. Neredeyse tüm Windows sürümlerini kullandım bana kalırsa da en hızlı çalışanı Windows 2000 di ancak şu zaman da dönmek mümkün değil tabiki. Kısacası hangisi teknik özelliklerinize daha uygunsa onu kullanın ancak güncel kalmak her zaman daha iyidir.

Microsoft o kadar paraya sattığı işletim sisteminden kullanıcılarının kişisel bilgilerini toplamaya devam ettikçe ne Windows 8.1 ne de Windows 10'un oyun ve sadece Windows üzerinde çalışan yazılımlar dışında kullanılabilecek yanı olduğunu düşünmüyorum.

Onun dışında Windows 10, Windows 7'ye kıyasla çok fazla RAM harcıyor (Windows 10 3GB/16GB). Fazladan RAM oldukça kullanılmasını iyi bir şey olarak görebilirsiniz ama bu RAM'in genel sistem kullanımı açısından bir fayda sağlayabildiğini kendimce göremiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı