Windows 8.1 kurulum sorun çıkartıyor

Sistem UEFI desteği veriyor mu? Hazırlanan sistem imajı yani indirilen 8.1.ISO dosyası sağlam mı? Hazırlanan sistem MBR mi yoksa UEFI olarak mı hazırlanıyor?

Sistem UEFI desteği veriyor mu? Hazırlanan sistem imajı yani indirilen 8.1.ISO dosyası sağlam mı? Hazırlanan sistem MBR mi yoksa UEFI olarak mı hazırlanıyor?

UEFI'yi bilmiyorum ama sanırım yok. Dosya sorunlu sanırım. Sistem MBR

Sorunsuz Windows 8.1 setupu lazım çünkü Microsoft'un sitesindeki setup hatalı ya da benim bilgisayarda sorun var

MBR disk tablosu olan sisteme UEFI yüklemeye çalışırsanız olmaz tabi. Rufus üzerinde yüklemeyi MBR seçin. BIOS üzerinde CSM başlığı arayın ki öyle bir seçenek görürseniz onu UEFI and Legacy yapın. 1TB üstü olmadıkça HDD içine kurulum yapmak için ben UEFI tavsiye etmem.

MBR disk tablosu olan sisteme UEFI yüklemeye çalışırsanız olmaz tabi. Rufus üzerinde yüklemeyi MBR seçin. BIOS üzerinde CSM başlığı arayın ki öyle bir seçenek görürseniz onu UEFI and Legacy yapın. 1TB üstü olmadıkça HDD içine kurulum yapmak için ben UEFI tavsiye etmem.
Hocam bilgisayardan o kadar anlamıyorum

MBR disk tablosu olan sisteme UEFI yüklemeye çalışırsanız olmaz tabii. Rufus üzerinde yüklemeyi MBR seçin. BIOS üzerinde CSM başlığı arayın ki öyle bir seçenek görürseniz onu UEFI and Legacy yapın. 1TB üstü olmadıkça HDD içine kurulum yapmak için ben UEFI tavsiye etmem.

Bir de benim anakart eski olduğu için arama kısmı yok BIOS'ta

Yerel disk C yazana sağ tıklayıp özellikler diyelim. Donanım yazan yere tıklayalım. Aşağıdan özelliklere tıklayalım. Çıkan ekranda birimler yazan yere tıklayalım.

Aşağıda doldur yazan yere tıklayalım. Bir küçük ekran açacak onda yine birimleri tıklayalım. Yine aşağıda doldur yazan yere tıklayıp az bekleyelim. Şimdi o ekrana bir şeyle yazacak. MBR veya GPT var mı orada onu yazın buraya.

Yerel disk C yazana sağ tıklayıp özellikler diyelim. Donanım yazan yere tıklayalım. Aşağıdan özelliklere tıklayalım. Çıkan ekranda birimler yazan yere tıklayalım.

Aşağıda doldur yazan yere tıklayalım. Bir küçük ekran açacak onda yine birimleri tıklayalım. Yine aşağıda doldur yazan yere tıklayıp az bekleyelim. Şimdi o ekrana bir şeyle yazacak. MBR veya GPT var mı orada onu yazın buraya.

Hocam MBR sistem zaten onu biliyorum ama diğer dediklerinizi anlamadım

Rufus ile hazırlanan flash belleği takıp biçimlendirin. Yeniden rufus ile hazırlamak için ISO seçtiğinizde kurulum bölümünde UEFI seçili ise onu MBR yapın ve tekrar hazırlayıp deneyin.

Rufus ile hazırlanan önceki flash bellek UEFI olarak hazırlanmış olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı