Windows 8.1 Pro Nasıl Orijinal Yapılır?

• Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 46
  • Görüntüleme 4.664
Makaleler
30
Hepinize selamlar dostlar. Benim size bir sorum var. Ben bir siteden Windows 8.1 Pro sürümünü indirdim. Dosya sıkıştırılmıştı ve bu sayede DVD'ye yazıp kurdum. Yalnız yavaş Windows 7'ye göre. Sistem kesintileri %50 civarı bir CPU kullanıyor bazen. Microsoft Store var diye geçmiştim ama pişman oldum. Windows orijinal mi bilmiyorum. Etkinleştirmedim de. Bazen Windows'u etkinleştir yazısı geliyor. Bazen de gelmiyor. Güncelleme başlattım ama yükleniyor yazısında kaldı. Eğer orijinal değilse nereden orijinal indirebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Attığım verinin eski olduğunu zaten yazdım orada. Windows 10'un ilk sürümleriyle yapılan karşılaştırma bu... Windows 10'un LTSC sürümüyle fark zaten çok daha fazla...

Sizin oynadığınız oyunlarda sorun olmaması veya sizin sisteminizde sorun olmaması stabil olduğunu göstermez. Genel bir durum olmalıdır ki bir yargıya varalım.

Daha yeni o testi ararken başta İngilizce aratmıştım, ilk yorumda adamın biri GTA üzerinden 7 ve 10'da sorunsuz çalıştığını ama 8.1'de sorun yaşadığını yazmış...

Yani demek istediğim şey bariz bir sorun var. Bunu da çoğu kişi zaten bilir. Yeni değilim bu kullanımlarda Windows 8 ilk çıktığında zaten sürünüyordu, her yanda oyunlarla ilgili sorun başlıkları vardı... Windows 8.1 niye geldi zannediyorsunuz? Windows 8'in kusurlarını örtmek için çabaladılar ama yine de yeterli gelmedi... Bugün kararlı sürümlerde bile şirketler en azından LTSB kullanıyorsa, yazılım geliştirenlerden, deneyimli son kullanıcısına dek hemen herkes Windows 10 üzerinden gidiyorsa ve 8.1'in adı bile unutulmuşsa... O zaman boşa ısrara gerek yok...

Windows 7 için siz diyorsunuz zaten "kullanıcı sayısı farkından" ... Neden kullanıcı sayısı farkı? Neden hala daha Windows 7 ve Windows 10 arasında ciddi bir çekişme ve ciddi bir kullanıcı topluluğu varken 8.1 inanılmaz cılız kalıyor, sanki ara bir basamak gibi...

Bugün büyük internet kafelerde Windows 7'den başka hangi sistem var?

Sebebi de stabilitedir...

Windows 10, LTSB/LTSC sürümleri ile ilerleyen yıllarda internet kafelerde, oyuncuların bilgisayarlarında yerlerini elbet alır. Ancak 8.1 gerçekten de basamak olarak kalacaktır.

Microsoft'un mobilize ve her cihazda aynı sistem mantığıyla attığı ilk adımdır Windows 8... Daha fazlası değil, olamaz da... Windows 7 ise Microsoft'un açık ara başarılı olan XP'sinin yerini alan sistemdir ve başarısıyla benimsenmiştir. Windows 10 da keza bugün aynı yolda ilerlemektedir ve ilerleyen zamanlarda gerek sadeleştirilmiş, dediğim sürümleriyle, gerek normal sürümleriyle Windows 7'nin yerini alacaktır ama hala daha Windows 7'nin zamanı var :)

Yukarıda dediğim üç farklı duruma yönelik sistem önerilerimi yineliyorum...
Bilgisayarınız patates ise: Windows 7 Starter SP1 32bit
Bilgisayarınız ortalarda ise: Windows 7 Ultimate SP1 64bit
Bilgisayarınız gerçekten iyiyse: Windows 10 LTSC (1809) 64bit
Benim bilgisayarım iyi ama öyle her programı kuramam tek tek diyorsanız da, performanstan azıcık tavizle: Windows 10 Professional (1809) 64bit
Siz hangi sürümü kullanıyorsunuz? Ben windows 10 1809 x64 Single language kullanıyorum.

Siz hangi sürümü kullanıyorsunuz? Ben windows 10 1809 x64 Single language kullanıyorum.

Tabi ki LTSC'yi kullanıyorum :)

Windows 10'un saçma güncellemeleriyle sistemimde performans düşüşü fark edince Windows 7 Ultimate geçmiştim ama LTSC sürümünü bulunca hiç durmadan ona geçtim :D

Tam olarak Windows 10 Enterprise LTSC 1809 17763 x64 diyeyim :D

Tabi ki LTSC'yi kullanıyorum :)

Windows 10'un saçma güncellemeleriyle sistemimde performans düşüşü fark edince Windows 7 Ultimate geçmiştim ama LTSC sürümünü bulunca hiç durmadan ona geçtim :D

Tam olarak Windows 10 Enterprise LTSC 1809 17763 x64 diyeyim :D
Bende performans düşüşü yok şuanlık. :) Sadece defender'i kapattım daha doğrusu antivirüs yükledim. Mağazası dersen bazen işe yarıyor.

Bende performans düşüşü yok şuanlık. :) Sadece defender'i kapattım daha doğrusu antivirüs yükledim. Mağazası dersen bazen işe yarıyor.

Bahsettiğim farkı LTSB veya LTSC kurmadan anlayamazsınız ki :D

İlgili videolar var, bakabilirsiniz.

Onun haricinde bendeki performans sorunu AMD işlemcide inanılmaz bir yük binmesi durumuydu, yani donanım özelinde bir sorundu... Fakat benim size bahsettiğim fark Windows 10'un hantallığının dediğim sürümlerde olmadığı ve sistemin Windows 7 kadar iyi çalıştığı...

Bahsettiğim farkı LTSB veya LTSC kurmadan anlayamazsınız ki :D

İlgili videolar var, bakabilirsiniz.

Onun haricinde bendeki performans sorunu AMD işlemcide inanılmaz bir yük binmesi durumuydu, yani donanım özelinde bir sorundu... Fakat benim size bahsettiğim fark Windows 10'un hantallığının dediğim sürümlerde olmadığı ve sistemin Windows 7 kadar iyi çalıştığı...
Hocam yazdıysanız görmemişimdir ama LTSB ücretli midir? Herhangi bir program vb. Kurmama engel olurmu?

Değildir.

İsterseniz bu adresten yapılan karşılaştırmalara bir bakın. Buradakilerde bile Windows 8.1 bariz bir fark atamıyor, farkı geçtim çoğunda geride...

Onu da geçtim bu karşılaştırma eskidir...

Windows 10'un normal sürümleri Windows 8.1'in Embedded sürümüyle yani Windows 10'un bugünlerdeki LTSC sürümü gibi sadeleştirilmiş sürümüyle bile kıyaslandığında 8.1'in aldığı değerler Windows 10'un aldığı değerlerle dip dibeyken, bugünkü LTSC ve hatta eski olan LTSB sürümünde bile Windows 8.1'in esamesi bile okunmuyor...

Oyunlardaki uyumsuzlukları ve sorunları saymıyorum bile...

Sadece GTA üzerinde bile o kadar ciddi FPS farkları ve sıkıntılar söz konusu ki Windows 8.1'i önermek, hele de bunu performans için önermek tamamen hatadır!

Windows 7 neden hala daha piyasada?

Bakın, Blizzard'ın yaptığı çağrıdan söz ettim. Bunu Windows 8.1 için değil, Windows 7 için (!) yaptı... Bu ne demek?

Hala daha oyuncular için ciddi bir piyasası var demek...

Windows 7'nin stabilitesine Windows 8.1 ile Windows 10'un özel, sadeleştirilmiş sürümleri ancak erişebiliyorken, arkadaşa çıkıp da normal sürümleri önermeyi veya Windows 7'yi gömmeyi kesinlikle yanlış buluyorum...

Windows olarak sadece üç önerim var, duruma göre herkese de tavsiyem bu yöndedir, eğer performans istiyorsanız tabi...

1-Eğer sisteminiz çok çok eskiyse, 64bit bile kullanmanıza gerek yoksa, her şey yerlerdeyse, Windows 7 Starter 32bit kurun, zaten 64bit yok...

Performans farkını gördüğünüzde siz de şaşıracaksınız :D Eski bir bilgisayarı neredeyse Linux Mint kurulmuş kadar uçurur...

2-Eğer sisteminiz nispeten yeni ama 8.nesil bir işlemciden de eskiyse ve Windows 10'da stabil değer alabilecek kadar RAM'e sahip değilseniz, ekran kartınız DirectX 12 destekli değilse veya ekran kartınızdan çok da bir şey beklemiyorsanız Windows 7 tercih edin. Orada da Windows 7 Ultimate 64bit işinizi görür...

Bu aşamada Professional seçen de var ama ben Ultimate öneririm. Farkı hissetmezsiniz bile ve bazı özellikler lazım olabiliyor.

3-Ve şimdi bugünün çoğu kullanıcısı için bu kısım... Sisteminiz yeni... Bilgisayar gıcır gıcır... Windows 7 kullanmışsınız, deli gibi de oyun oynuyor, sisteminizin hızlı çalışmasını istiyor, saçma sapan yavaşlıklar, güncellemeler, sorunlar istemiyorsunuz...

O zaman Windows 10'da LTSB(nispeten eskidir) veya LTSC sürümlerini kuracaksınız...

Windows 10'un mağazası, Edge'si, saçma sapan XBOX eklentileri, Game DVR'ı hiçbir şeyi gelmez...

Gele gele sadece güvenlik için Windows Defender gelir, onu da sistemi baştan sona güncelleyene dek tutun, sonrasında reg dosyasıyla şutlayın gitsin, kendi antivirüs tercihinizi kurun...

Zaten pek çok şeyin bu sürümlerde Windows 7'yi andırdığını göreceksiniz, hesap makinesi, fotoğraf görüntüleyici vs. hepsiyle öyledir.

Hatta fotoğraf görüntüleme için Paint kullanır :D

Fotoğraf galerisini Movie Maker kurduğumda kurmuştu, ben o nedenle onu kullanıyorum şu an :D

Anlayacağınız, sisteminizi baştan sona siz dizayn edersiniz...

DirectX 12 ve dahi birçok Windows 10 özelliği elinizin altındadır. Saçma sapan güncellemeler almazsınız, reklam görmezsiniz, mağaza falan yoktur, sistem sadece sistemdir yani... Eklenti falan yok, ne isterseniz siz kurarsınız :)

Ben mesela fotoğraf görüntülemek için Movie Maker ile gelen Windows 7'deki fotoğraf görüntüleyiciyi kullanıyorum, onu kurarım her format sonrası, o var bende... Video için VLC, filmler için PowerDVD, müzik için Winamp, koruma için Eset...

Yani arkadaşlar, eskiden, Windows 7'de ve dahi XP'de nasıl kendi programlarımızı kendimiz seçiyor, boş sayfaları kendimize göre dizayn ediyorsak Windows 10'un LTSB/LTSC sürümlerinde de aynını yapma imkanı yakalıyoruz :D

Açıkçası şu ana dek inanılmaz memnunum, güncel bir şey mi istiyorsunuz? Şu an sistemimde Microsoft Office 2019 var, DirectX 12 desteğim var ama bunlara karşılık da istediğim programlarda, kendi tercihlerimle, en seri şekilde kullandığım bir sistemim var :)

Biraz olsun bilgisayardan anlayan kişilere tavsiyem budur.

Efendim "Windows 10 bu sistemleri ev kullanıcılarına önermiyor!" ben de reklam yapsam, ben de önermem... Testleri gerçekleştirecek ara sistemi yok ederse, bir anlamı kalır mı bu özel sistemlerin :D Yani tabi ki önermeyecek...

Ha! VLC bile kuramayan, gelen programlarla "videoya basınca açılsın" diyen kişiler zaten bulaşmasın, bu ayrı bir konu...
Kardeşim günaydın merhaba bu ltsc sürümünü nereden indirebiliriz ve aktivasyon işini nasıl çözebiliriz bu versiyonda teşekkür ederim simdiden.

Kardeşim günaydın merhaba bu ltsc sürümünü nereden indirebiliriz ve aktivasyon işini nasıl çözebiliriz bu versiyonda teşekkür ederim simdiden.
Birde benim sistemim şu şekilde ;

İntel i5 4590
Nvidia GTX 1060 6GB
Kingston 8*2 DDR3 1600mhz RAM
Asus h81m-k anakart
Samsung 860 Evo 250gb ssd
Samsung 860 qvb 1tb ssd

Sence bu sisteme hangi işletim sistemi daha iyi olur ? LTSC düşünüyorum ama.

Birde benim sistemim şu şekilde ;

İntel i5 4590
Nvidia GTX 1060 6GB
Kingston 8*2 DDR3 1600mhz RAM
Asus h81m-k anakart
Samsung 860 Evo 250gb ssd
Samsung 860 qvb 1tb ssd

Sence bu sisteme hangi işletim sistemi daha iyi olur ? LTSC düşünüyorum ama.

Windows 10 kurmalısınız. Dolayısıyla benim önerim LTSC sürümüdür. Ancak bu sürümde dediğim gibi Movie Maker kurarak fotoğraf galerisini bile siz seçiyorsunuz... Gibi gibi... Yani programlar kurarak özelleştirecek kadar hakimseniz LTSC öneririm. Lisans konusu ise bellidir yani KMS ile kaçak kullanan da var, key alan da var. LTSC için OEM key aratabilirsiniz. Nispeten pahalıdır. Bu sürüm Windows 10'un en hızlı ve stabil sürümüdür çünkü sistemde hiçbir şey yok :D

Windows 10 kurmalısınız. Dolayısıyla benim önerim LTSC sürümüdür. Ancak bu sürümde dediğim gibi Movie Maker kurarak fotoğraf galerisini bile siz seçiyorsunuz... Gibi gibi... Yani programlar kurarak özelleştirecek kadar hakimseniz LTSC öneririm. Lisans konusu ise bellidir yani KMS ile kaçak kullanan da var, key alan da var. LTSC için OEM key aratabilirsiniz. Nispeten pahalıdır. Bu sürüm Windows 10'un en hızlı ve stabil sürümüdür çünkü sistemde hiçbir şey yok :D
Teşekkürler cevap için peki son soru nereden indirebiliriz [emoji846]

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı