Kapalı Windows 8.1 ve 10 Lisans Satışları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üniversite öğrencilerine ücretsiz dağıtılan lisansları satmak ne derece yasal ve etik tartışılır..
Bu konuda forum yönetiminin birşey yapmaması dahada ilginç.
@MF
Üniversite öğrencilerine lisanslar ücretsiz olarak verilmiyor, bende öğrencilere ödeme yaparak lisansları alıyorum. Ek olarak öğrenciler DreamSpark hesabına sahip olmak için üniversiteye yıllı belli miktarda ödeme yapmak zorundalar. Yani kimse kimseye bedavaya bir şey vermiyor.

İllegal olsaydı forum yöneticileri el atardı ama ben bunda sorun görmüyorum bence 40TL gibi bir fiyata win 8.1 pro almak gayet uygun.

Cenkay KESER merhaba. Sizden dün akşam 50 TL karşılığında Windows 10 Pro key almıştım ama ben sorduğumda bana sınırsız key demiştiniz, sıkıntı yok yani buraya kadar. Ben bugün Microsoft destek aradım ve key kontrol etirdim. Verdiğiniz keyler evet, Dreamspark keyleri teyid edildi ancak lisans sürelerinin 1 yıl olduğunu söylüyor Microsoft. Ben de nolacak 1 yıl sonra diye sorduğumda yeni lisans almanız gerekir dediler.

Ve bu da mail adresime gelen mesaj. Nolacak şimdi, açıklama yapar mısınız? 1 yıllık key için mi 50 TL ödedik biz?

Ahmed Vatansever <ahmet.vatansever@teleperformance.com.tr>
[TBODY] [/TBODY]
14:49 (5 saat önce)
cleardot.gif
cleardot.gif

cleardot.gif
Alıcı: bana
cleardot.gif
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]
Merhabalar Ervin Bey,
Yaşadığınız dolandırıcılık ile alakalı bildirim yapabileceğiniz adres aşağıdaki gibidir.
https://www.microsoft.com/en-us/howtotell/cfr/report.aspx
Ahmet Vatansever
Microsoft Türkiye – Answer Desk
Up and Running Support
Teleperformance Turkey

T +90 212 336 69 00
F +90 212 336 69 01
M +90 532 458 46 71
Microsoft Türkiye Answer Desk
Istanbul, Turkey
ahmet.vatansever@teleperformance.com.tr

Son düzenleyen: Moderatör:
Cenkay KESER merhaba. Sizden dün akşam 50 TL karşılığında Windows 10 Pro key almıştım ama ben sorduğumda bana sınırsız key demiştiniz, sıkıntı yok yani buraya kadar. Ben bugün Microsoft destek aradım ve key kontrol etirdim. Verdiğiniz keyler evet, Dreamspark keyleri teyid edildi ancak lisans sürelerinin 1 yıl olduğunu söylüyor Microsoft. Ben de nolacak 1 yıl sonra diye sorduğumda yeni lisans almanız gerekir dediler.

Ve bu da mail adresime gelen mesaj. Nolacak şimdi, açıklama yapar mısınız? 1 yıllık key için mi 50 TL ödedik biz?

Ahmed Vatansever <ahmet.vatansever@teleperformance.com.tr>
[TBODY] [/TBODY]
14:49 (5 saat önce)
cleardot.gif
cleardot.gif

cleardot.gif
Alıcı: bana
cleardot.gif
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]
Merhabalar Ervin Bey,
Yaşadığınız dolandırıcılık ile alakalı bildirim yapabileceğiniz adres aşağıdaki gibidir.
https://www.microsoft.com/en-us/howtotell/cfr/report.aspx
Ahmet Vatansever
Microsoft Türkiye – Answer Desk
Up and Running Support
Teleperformance Turkey

T +90 212 336 69 00
F +90 212 336 69 01
M +90 532 458 46 71
Microsoft Türkiye Answer Desk
Istanbul, Turkey
ahmet.vatansever@teleperformance.com.tr
Bundan öncede bu satışı yapıyorduk, kendi bilgisayarımda 1 yıldan daha uzun süre windows 8.1 lisansı kullandım Pro olarak. Şimdide 10'a yükseltip kullanıyorum. 1 yıl sonunda lisansınzı sona ermez, sona ererse mail hesabına ulaşın gerekirse yeni key veririz. Yabancı kaynaklara ve dreamspark premium tarafından yapılan açıklamaya bakacak olursak şu söyleniyor;
Her üniversite yıllık olarak lisansını yenilemek zorundadır. Eğer ki lisansını yenilemezse üniversite abonelerin dreamspark üstünden yararlanmaları pasif hale getiriliyor. Eğer ki öğrenci üniversiten mevzun olursa dreamspark hesabı gine pasif hale getiriliyor ancak lisanslar kullanılmaya devam ediliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 lisansı için Microsoft'u bende Aradım ama görüştüğüm kişi sanırım pek bilgili değildi. Dreamspark keylerinin Sınırsız ama dreamspark üyeliğinin 1 yıl olduğu bilgisini söyledim. Bu konuda pek bilgisi olmadığını söyledi.
Google da arama yapınca söylediğim gibi keyler Sınırsız olarak görünüyor :)

Başlat çalıştır kısmına da "slmgr.vbs -xpr" yazınca makine Kalıcı olarak etkinleştirildi yazıyor

Microsoft DreamSpark - DSP-EULA

6. END OF DREAMSPARK PREMIUM SUBSCRIPTION
a. Cancellation and non-renewal. You may cancel your subscription to the DreamSpark Premium Subscription at any time. Your membership expires if you do not renew it or do not pay the annual fee prior to the expiration of the membership period.
b. Termination. Microsoft may terminate this agreement if, in Microsoft’s sole determination, you fail to comply or any of your staff, faculty or students fail to comply with these terms. In addition, if you no longer qualify for the DreamSpark Premium Subscription (by meeting the definition of "you" above), then your membership will automatically terminate.
c. Effect. If your DreamSpark Premium Subscription program membership or eligibility ends for any reason:
• these terms and your rights to access the DreamSpark Premium Subscription software will terminate;
• you may no longer claim any keys, or distribute the software or any other benefits of the DreamSpark Premium Subscription to your staff, faculty, and students; however, you and your staff, faculty, and students may continue to use copies of the software received prior to termination of your DreamSpark Premium Subscription in accordance with these terms (including Section 3); and
• you must destroy all other copies of the software in your possession.

Türkçesi
DreamSpark PREMIUM ABONELİĞİ SONU
a. İptal ve non-yenileme. İstediğiniz zaman DreamSpark Premium Abonelik aboneliğinizi iptal edebilirsiniz. Bunu yenilemek yoksa veya üyelik süresinin sona ermesinden önce yıllık ücret ödemezseniz Üyeliğiniz sona erer.
b. Fesih. Microsoft'un tek tespitinde, sen uymayan ya da personel, fakülte veya öğrenci herhangi bu şartlara uymayan, eğer Microsoft bu anlaşmayı feshedebilir. Artık ("siz" Yukarıda tanımı karşılayarak) DreamSpark Premium Abonelik hak Ayrıca, eğer, o zaman üyelik otomatik olarak sona erecektir.
c. Etkisi. Senin DreamSpark Premium Abonelik program üyeliği veya uygunluk herhangi bir nedenle sona ererse:
• Bu hüküm ve sona erecektir DreamSpark Premium Abonelik yazılımına erişmek için hakları;
Eğer artık hiçbir anahtar iddia veya yazılım ya da personel, fakülte ve öğrencilere DreamSpark Premium Abonelik başka faydaları dağıtabilir; Ancak, sizin ve personel, fakülte ve öğrenciler yazılımın kopyalarını (Bölüm 3 dahil) bu şartlara uygun olarak DreamSpark Premium Abonelik iptali durumunda alınan kullanmaya devam edebilirsiniz; ve
• Eğer elinizdeki yazılımın tüm diğer kopyalarını yok etmelisiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı