Windows 8.1 vs Windows 10

FwwkanTC

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sizce?

Bence Windows 8.1. Artıları ve eksileri bu konuda tartışalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
32 Bit kullananların gözler yaşlı ikisi de PC'yi ağlatıyor.

7 yıllık hard Disk'le Windows 10 kullanan ben😅 Windows 8 optimizasyon ve hızlılık açısından çok daha iyi bence, oyun performansı farkı yok bence.

Oyun performansı var hocam 8.1 de arkada az RAM harcıyor kalanı oyuna zaten ama oyun uyumluluğu Windows 10 da daha fazla.

SSD ile Windows 10 performansı zaten mükemmel. HDD kullanırken yaptığım ayarlarla Win 8.1 kadar olmasa da güzel bir performans veriyordu. Açılış hızı olsun program vb. olsun. 20-25 saniye arası açılıyordu ortalama. Ayrıca Win 8.1'deki bazı işlevler Windows 10'da daha stabil çalışıyor. Örneğin Windows Update, güncelleme arayıp bulması 10 dk yüklemesi zaten 40 dk sürüyordu. Windows 10 gayet stabil çalışıyor veya aygıt yöneticisinde bazı yerlerde direk yanıt vermiyor ekranına atıyordu benden kaynaklı olabilir bilmiyorum ama Windows 10 gayet stabil. O yüzden şu an Windows 10 tercihimdir.

Bana kalırsa Windows 10'da hem telemetri bide gereksiz UWP uygulamaları var. Bence Win 8.1 daha renkli ama Win 10'un görüntüsünü beğeniyorum. Destek olarak Win 10 ve son olarak performans için Win 8.1.

Demeyin öyle hocam sıfır kasma ile kullanıyorum gerçi bu aralar bir kafayı yedi ama.

7 yıllık harddisk'le win10 kullanan ben😅 Windows 8 optimizasyon ve hızlılık açısından çok daha iyi bence, oyun performansı farkı yok bence.

7200RPM HDD ile Windows 10 kullanıyorum, memnunum bir yavaşlık hissetmiyorum.
Benimkisi espri ama HDD olunca o zorlanıyor ben zorlanıyorum gibi hissediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı