Windows 8.1 vs Windows 7

Erkan14Kaya

Picopat
Windows 10'dan artık sıkılmaya başladım Windows 8.1 ya da Windows 7 kurmak istiyorum Windows 8.1 benim okul hatıralarım akıll var okuldaki akıllı tahtada Windows 8.1 vardı Windows 7 ise çocukluk hatıralarım var küçükken kullandığım bir işletim sistemi artık anılarıma geri dönmek istiyorum sizce hangisini kurmalıyım?

7'nin desteği kesildi, 8.1'inki Ocak 2023'te kesilecek.
Bilgisayarınız 10 ile sorunsuz çalışıyorsa 10'a tema kurun ya da özelleştirme yapın bence sıkıldıysanız.

Windows 10'dan artık sıkılmaya başladım Windows 8.1 ya da Windows 7 kurmak istiyorum Windows 8.1 benim okul hatıralarım akıll var okuldaki akıllı tahtada Windows 8.1 vardı Windows 7 ise çocukluk hatıralarım var küçükken kullandığım bir işletim sistemi artık anılarıma geri dönmek istiyorum sizce hangisini kurmalıyım?
7 , nedeni ise disk kullanımı ve kaynak kullanımı 8.1'e göre daha düşük ve daha iyi.

Windows 7'nin tasarımını Windows 8.1'e göre daha çok beğeniyorum. Performans konusunda 8.1 daha stabil çalışıyor. Destek konusunda Windows 7 desteği 2.5 sene önce kesildi ama bir yöntemle 2026'ya kadar güncelleme alması sağlanabiliyor. 8.1'in desteği ise 2023'te kesilecek ve 8.1'de Windows 7'deku gibi destek uzatma yok. Uygulama desteği konusunda uygulamalar yavaş yavaş Win7'den desteklerini çekmeye başladılar. Ama eski sürümlerini kullanabilirsiniz. Kısaca eğer stabilite ve uygulama desteği istiyorsanız Win 8.1 biraz daha avantajlı. Tasarım ve daha uzun süre destek istiyorsanız Win7.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı