Windows 8.1 vs Xubuntu karşılaştırması gelsin mi?

Karşılaşma gelmeli mi?

• Tabii dostum. Hızları merak ettim

• Gereksiz. Windows ezer

• Gereksiz. Linux yok eder.

• LXDE masaüstlü bir dağıtım ile karşılaştır.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Xubuntu'da süper olur ama bence Mint ile karşılaştırsanız daha da iyi olur. Çünkü genelde hep o öneriliyor ve ilk defa Windows'dan Linux çekirdeğine geçenler arasında oldukça popüler. Hem konu daha çok da ilgi görebilir çünkü forumda Linux'dan pek anlamayan bir insanın bile Mint'e karşı illaki bir kulak aşinalığı var. Tabi illa Xubuntu olacaksa o bile güzel olur. Sonuçta siz daha iyi bilirsiniz. 🙂

Karşılaştırma yapmak için doğal (native) Linux destekleyen oyunlar seçilmeli. Wine ile açılan oyunların çoğunluğu daha düşük performans verir. Diğer taraftan doğal Linux desteği olan oyunların ne derece optimize edildiği de meçhul.
Sonuç olarak çok sağlıklı bir sonuç elde edilemez bence.

Karşılaştırma yapmak için doğal (native) Linux destekleyen oyunlar seçilmeli. Wine ile açılan oyunların çoğunluğu daha düşük performans verir. Diğer taraftan doğal Linux desteği olan oyunların ne derece optimize edildiği de meçhul.
Sonuç olarak çok sağlıklı bir sonuç elde edilemez bence.
Zaten Linux destekli oyunların dosyalarına bakıldığında Windows portu olduğunu görüyoruz. Bazı oyunları insanlar wine ile açıyor. Bu bir gerçek.

Xubuntu'da süper olur ama bence Mint ile karşılaştırsanız daha da iyi olur. Çünkü genelde hep o öneriliyor ve ilk defa Windows'dan Linux çekirdeğine geçenler arasında oldukça popüler. Hem konu daha çok da ilgi görebilir çünkü forumda Linux'dan pek anlamayan bir insanın bile Mint'e karşı illaki bir kulak aşinalığı var. Tabi illa Xubuntu olacaksa o bile güzel olur. Sonuçta siz daha iyi bilirsiniz. 🙂
Bence güzel olabilir. LXDE çok hafif, o yüzden onu karşılaştırmanıza gerek yok ama Xubuntu veya Mint XFCE ile karşılaştırırsanız güzel olabilir.
Doğru dediniz. Linux Mint XFCE daha mantıklı olur. O zaman yapılacak rehberler listeme bir şey daha eklendi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı