Windows 8.1 yüksek RAM kullanımı

Sebil

Hectopat
Dell Inspiron laptopta Windows 8.1 kurulu ve 4 GB RAM var. Hiçbir işlem yapmadan sadece Chrome ve Spotify açıkken bile %70 RAM kullanılıyor gözüküyor. Sorunun kaynağını anlamadım.

wdadadadd.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
%70 yüksek bir değer fakat 4 GB RAM için aynı şeyi söyleyemem. 4 GB RAM var zaten, 3 GB civarı kullanılıyor, gayet normal.
Ayrıca Windows 10'a geçmenizi öneririm.

Chrome güzel ram yer. Görünüşe göre Spotify da aşağı kalmamış.
İobit uinstaller gibi bir şey gördüm orda. Onu acilen kaldır daha da iobit programı kurma.
4gb rami yüklü gelen boş beleş uygulamaları ve gereksiz işlemleriyle Windows 10 öttürür zaten, harddisk varsa hiç girme o işe.

Chrome fazla ram yer. Onun için az ram yiyen tarayıcı kullanöanı öneririm zaten ramin bi kısmını sistem kullanıyor az ram ve hızlı çalışan daha stabil opera tarayıcıyı öneririm ayrıca spotify da baya ram yiyor.

Chrome fazla ram yer. Onun için az ram yiyen tarayıcı kullanöanı öneririm zaten ramin bi kısmını sistem kullanıyor az ram ve hızlı çalışan daha stabil opera tarayıcıyı öneririm ayrıca spotify da baya ram yiyor.
Opera'nın arayüzü Chrome'dan hantal ve videolarda işlemciye abanıyor kimi bilgisayarlarda.
Firefox candır.

Haklısınız elbet, sadece Opera olarak düşünmeyin :) zaten Firefox da biraz yavaş gibi ama Firefox Quantum' u tercih ederim Firefox' a karşı
Sitesinden indirince Quantum olarak geliyor artık komple o adı aldı sanırım. Yavaşlık Youtube'da gezerken var, video yüklemesi sorunsuz. Gidgide daha iyi hale geliyor. İçerik engelleme özelliği de güzel bir şey.

%70 yüksek bir değer fakat 4 GB RAM için aynı şeyi söyleyemem. 4 GB RAM var zaten, 3 GB civarı kullanılıyor, gayet normal.
Ayrıca Windows 10'a geçmenizi öneririm.

3gb yer diye birşey yok bende 1,3Gb ram yiyiyor (Chrome Kapalıyken ). Yapmanız gerekenler Chrome yerine farklı bir internet tarayıcı kullamanız (Tavsiyem Bravedir). Hizmetlerden Windows Update'ide kapatırsanız sorun düzelicektir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı