Windows 8, 16GB RAM'i 8GB Görüyor

Tek tek takarak çalıştırın bilgisayarı. Yani önce 1x8GB sonra onu çıkarıp diğer rami 1x8GB olarak çalıştırarak anlayabilirsiniz.

Eğer RAM'lerde sorun yoksa slotlarda problem olabilir.

Ramlerinde bozuk değil slotlarında aynı sorun bende de mevcut. Bu sorun için açılan konuya yazılan cevapların hepsi aynı herkes birbirinden göre göre bu cevapları yazıyor ama kimsenin de bu işten anladığı yok. Zaten anakart 16 gb rami görüyor. Slotlar bozuk olsa görür mü? Ramler dual channel çalışmıyor. Single çalışıyor. Bu sebebten tek rami kullanabiliyorsunuz. Görev yöneticisinden belleklere baktığınızda ise pencereyi biraz daha büyütürseniz donanıma ayrılan ramin oldukça fazla olduğunu göreceksiniz. Neden bu ramler dual channel çalışmıyor? Bu sorun hakkında Asus'a mail attım, dönüş yapacaklarını söylediler. Acaba Win 8'den dolayı mı bu sorunlar meydana geliyor.

@monaktus Sonunda problemimin başkasında olduğunu gördüm. Bende daha önce windows 7 vardı sırf bu problem düzelir diye windows 8 geçtim windowsla alakalı olduğunu sanmıyorum. Acaba garantiye yollasam bu problemi çözerler mi

@Utku Koçak @Sukru Yahyaoglu Dediğiniz şeyi denedim bir sıkıntı olmadı ikisi de tek tek çalıştı hatta farklı slotları da denedim acaba slotta mı problem var diye ama ondan da değil

En sonunda bende anakartımı garantiye yollamayı düşünüyorum. Bu durum için açılan konuların hemen hepsi Asus anakart sahibi insanlar. Kronik bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.

En iyi cevabı Recep Baltaş verecektir sanırım bu konuda. @Recep Baltaş

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı