Çözüldü Windows 8.1'den Windows 10'a ücretsiz geçebilir miyim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rustyn

Kilopat
Az önce bir konu açmıştım fakat oyun ile ilgiliydi. Asıl kısmını burada belirteyim. Windows 8.1 Single Language (OEM) lisansına sahibim. Bu lisansı bozmadan Windows 10 Single Language (eğer varsa) sürümüne ücretsiz bir şekilde geçebilir miyim? Windows 10 kurulumunda etkinleştirme key'i istememesi lazım çünkü elimde bir key yok. OEM olduğu için de sıkıntı yapmıyorum. Windows 10'a yükseltirsem internete bağlandığımda otomatik etkinleştirme gerçekleşir mi? Herhangi bir anakart değişikliği vs. olmadı yani OEM lisansım değişmedi. İlk günkü gibi aynı.

Çözüm
Microsoft web sitesi üzerinden indirilebilen araçla Windows 8.1’den Windows 10’a ücretsiz yükseltme devam ediyor. Kurulum sırasında Windows 7 ya da Windows 8 lisans anahtarı gerekebiliyor.
Microsoft web sitesi üzerinden indirilebilen araçla Windows 8.1’den Windows 10’a ücretsiz yükseltme devam ediyor. Kurulum sırasında Windows 7 ya da Windows 8 lisans anahtarı gerekebiliyor.

Anahtar girmeden devam etme seçeneği bulunmuyor mu acaba? Daha önceden Windows 8 den Winodws 8.1'e yükseltmiştim. Onda istemişti ama bir de anahtarsız devam et seçeneği vardı.

Aracı indirin ve ürün anahtarı isteyip istemediğini öğrenin. Eğer isterse bu konu yardımı ile ürün anahtarınızı bulabilirsiniz.

İkisi arasında teknik olarak bir fark yok. Her iki seçenekte Windows 10 Pro. Ama yine de 30 liralık olanı almanızda fayda var. Çünkü ilkinde az yorum yapılmış (7 tane yorum) Diğerinde ise 336 tane yorum yapılmış. Yine de bir şey olacağını düşünmüyorum. Maksat yine garanti olsun.

Yükseltmeyi yaptım. Her şey tamam ve otomatik lisans etkinleştirilmesi gerçekleşti. Fakat bir sorum olacak. Lisans OEM'den Retail'e geçmiş. Nedeni nedir acaba? @Brachiabindo

Windows 7 ve Windows 8’den ücretsiz olarak Windows’a yükseltme yapanların benzersiz bir Windows 10 anahtarı olmaz. Ücretsiz yükseltme lisansı dijital hak olarak belirtiliyor ve başka bir makineye aktarılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…