Windows 8 Asus CM 6630 BIOS uptade

NoPeace

Megapat
Yer
Konya
Anakart üzerinde yazan model '' p8h61-m pro/cm6630/dp_mb '' bu ancak böyle modele nette rastlamadım.
BIOS güncellemem gerek yardımcı olurmusunuz p8h61-m pro anakartın BIOS güncellemelerini Biosdan USB yi boot yöntemiyle dahi yanlış model uyarısı verip kabul etmiyor. Anakartımın dogru BIOS güncellemesi hangisi :matrix:

Selamlar cevabınız için çok teşekkürler ancak verdiğinz linkteki dosya .cap uzantılı. Video rehberinizide daha önce izlemiştim. BIOS daki EZ flash bölümünde .cap uzantılı dosyalar görünmüyor. sadece .rom uzantılı olanları görebiliyorum.

- - - Güncellendi - - -

Verdğinz linkteki cap uzantılı dosyayı EZ flash da göremediğim için. Windows üzerinden Asus update ile güncellemeyi denedim ve model isimleri aynı olmasına ramen şu uyarıyı aldım:

''The model of the bios image does not match the bios rom currently present ''

mpv3j.png

- - - Güncellendi - - -

Anakart model ismine bakarmısınız böyle bi model yok bildiğim kadarıyla :S

mpvff.png

Sizi ugraştırıyourum ama yine aynı hatayı aldım recep bey ve bu dosyada .cap uzantılı. Windows üzerinden Asus update ile denediğimde bu hatayı alıyorum usb boot yöntemiyle yine buna benzer bi hata :S
sizce EZ flash da .cap uzantılı dosyaları göremememin sebebi nedir ?

- - - Güncellendi - - -

Yardımcı olabilecek birisi yokmu? Kendi anakart modelimin BIOS güncellemesini yükleyememem nasıl bi durum ne yapılmalı :technopat:

Bu Sorunu olan ve yakın zamanlarda chip veya burada aynı cevap ve soruyu görmüşdüm ben bakdım bulamadım.

Neyse Ben yine buraya da yazayım.

İlk olarak Anakart Üstünden Modeli ne yazıyor ise onun biosu bulmanız gerekli seri numarasından buluyor asus update ve yanlış görüyor. Kısaca En başta belirttiğiniz Anakart modelinin biosu ile güncelleme yapmanız gerekli.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/P8H61-M_PRO/P8H61-M-PRO-ASUS-4602.zip

Bununla güncelleyebilirsiniz Eğer güncelleyemez iseniz.

DepositFiles

Burdaki dosyayı indirip içindeki Hp programını çalıştırıp boş bir USb bellek Takın,Sonra quick format ve dosu seçip verdiğim rar'ın içinde Bulunan Dos klasörünü seçin ve ileri tıklayın Sonra Bios Dosyanı rar'dan çıkartıp Bios dosyasının ismini P8H61 Olarak değiştir ve flash belleğin içine atın.

Sonra http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/Bupdater_V130.zip

Bunu indir ve içindekileri de USb belleğin içine atın,Bilgisayarı yeniden başlatıp USB'yi boot edin. Boot ettikten sonra önene bir win98 penceresi açılacak dos ekranı orada şu komutu girin."BUPDATER /iP8H61 /pc /g" Komutdaki Büyük Küçük harfleri aynen yapman lazım boşluklara da dikkat et.

Bu Sorunu olan ve yakın zamanlarda chip veya burada aynı cevap ve soruyu görmüşdüm ben bakdım bulamadım.
İlk olarak Anakart Üstünden Modeli ne yazıyor ise onun biosu bulmanız gerekli seri numarasından buluyor asus update ve yanlış görüyor.Kısaca En başta belirttiğiniz Anakart modelinin biosu ile güncelleme yapmanız gerekli.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/P8H61-M_PRO/P8H61-M-PRO-ASUS-4602.zip
DepositFiles
Burdaki dosyayı indirip içindeki Hp programını çalıştırıp boş bir USb bellek Takın,Sonra quick format ve dosu seçip verdiğim rar'ın içinde Bulunan Dos klasörünü seçin ve ileri tıklayın Sonra Bios Dosyanı rar'dan çıkartıp Bios dosyasının ismini P8H61 Olarak değiştir ve flash belleğin içine atın.
Bunu indir ve içindekileri de USb belleğin içine atın,Bilgisayarı yeniden başlatıp USB'yi boot edin.Boot ettikten sonra önene bir win98 penceresi açılacak dos ekranı orada şu komutu girin."BUPDATER /iP8H61 /pc /g" Komutdaki Büyük Küçük harfleri aynen yapman lazım boşluklara da dikkat et.

Hocam verdiğinz bilgiler için teşekkürler yalnız tam olarak anlaşılmadığımı düşünüyorum. benim sorunum bu anlattıklarınızı yapamamak deil bunları çok kez denedim sizin için adım adım uygulayarak tekrar denedim ama sunuç gene aynı, BIOS updater ekranında aldığım uyarı bu:

The selected BIOS file is not compatible with the current BIOS

uyumlu olmadığını söylüyor. ben daha önce bi güncelleme yapmıştım. yaptığım o güncellemeyi yanlış kabul edelim. peki o zaman bunu kabul etmeyen onu nasıl kabul etti?

ASUS - Masaüstü Bilgisayar- Essentio CM6730 << şu linke bakarsanız benim pcde yüklü olan biosa o linkteki:
'' P8H61-M-PRO(CM6730) BIOS 0512 '' sürümüydü. Ben aynı linkteki '' BIOS 4002 '' yükledim ve bıos ekranında yazan '' cm6630_cm6730_cm6830. '' ekran kartı modeli
2. mesajımdaki fotoda görüldüğü gibi '' cm6330_cm6630_cm6730_cm6830 '' modeline değişti böyle bi model yok!

burda anlamadığım Anakart üzerinde yazan model ismide '' p8h61-m pro '' deil bu modelde tam olarak bu yazıyor bildiğim kadarıyla.
bendeki anakartta yazan ise tam olarak bu '' p8h61-m pro/cm6630/dp_mb ''

Asus böyle ara bi model üretmiş olabilrmi. Benim sorunum dogru BIOS sürümü bulamamak

İlk olarak Anakart Üstünden Modeli ne yazıyor ise onun biosu bulmanız gerekli seri numarasından buluyor asus update ve yanlış görüyor. Kısaca En başta belirttiğiniz Anakart modelinin biosu ile güncelleme yapmanız gerekli.

DepositFiles

Bunu indir ve içindekileri de USb belleğin içine atın,Bilgisayarı yeniden başlatıp USB'yi boot edin. Boot ettikten sonra önene bir win98 penceresi açılacak dos ekranı orada şu komutu girin."BUPDATER /iP8H61 /pc /g" Komutdaki Büyük Küçük harfleri aynen yapman lazım boşluklara da dikkat et.

Bu yöntem ile güncelleyemez sanırım. Bupdater eski sürümleri güncellemek için.

@NoPeace

Yukarıda gerekli yöntemi verdim. Neden hala Windows Windows deyip duruyorsun? Neden?

Bu yöntem ile güncelleyemez sanırım. Bupdater eski sürümleri güncellemek için.

@NoPeace

Yukarıda gerekli yöntemi verdim. Neden hala Windows Windows deyip duruyorsun? Neden?

Verdiğiniz yöntemi denedim.
BIOS sürümlerini kabul etmiyor diyorum anlamıyormusunuz.

O yöntem bu yöntemle alakası yok. konu BIOS güncellemelerini kabul etmiyor!

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı