Windows 8 neden kimse sevmedi?

Metro diye diye METRO turizm abad oldu :) bir mecburiyeti yokki, ücretsiz Stardock kurun ve Windows 8 genel ayarlardan açılışta METRO arayüzü yerine Windows 7 deki gibi direkt Masaüstünü seç bitti gitti... e-zaten win 8.1 ile başlat menüsü ücretsiz gelecek.

25 Mart 2013 tarihli yazım :
Bilgisayar bileşenlerinde çok önemli noktalardan biride işletim sistemidir, Windows 8 hakkında yapılan en büyük yanlışlardan biride bütünüyle yeni bir işletim sistemi ve henüz deneme aşamasında olduğu gibi algılanması, halbuki Win8 win7 nin güncellenmiş ve geliştirilmiş yeni versiyonudur . Eğerki yeni nesil bir makineniz varsa mutlaka Windows 8 kullanmalısınız ama 1.5 Ghz (çift çekirdek) 2Gb ramm özelliklerden daha düşük seviye eski makinelerde dahi performanslı bir şekilde kullanılabiliyor.

Kendi gözlemlerime dayanarak en önemli özelliği Driver uyumluluğu ve performansa olan olumlu etkisi.Tabi dokunmatik ve işlevsel yenilikçi METRO arayüzünüde görmezden gelmemek gerek.Artık makinelerimizde en düşük 4Gb bellekli ve standart 2x4gb Kit halinde 8Gb bellekler kullanıldığından Buna uygun işletim isteminizde Windows 8 64 Bit olmak zorundadır 32 bit kurduğunuzda belleklerinizin 4Gb dan az kısmını kullanabilirsiniz çünki 32 Bit işletim sistemleri 4Gb Bellekten fazlasını desteklemez.

Windows 8 deki Deneyim Dizini puanı ile Windows 7 deki rakamlar birbirini tutmayabilir bunun başlıca sebebi Windows 7 de Derecelendirme sırasında otomatik AERO özelliğini devre dışı bırakması, bu sayede Win 7 puanınız daha fazla gözükecektir.bence bu kafaya takılacak bir puanlama sistemi değil ama bazıları için yüksek puan önemli olabilir.

Windows sol alt köşedeki Başlat menüsüne alışkın olanlar Bunu yine Windows 8 de küçük bir eklentiyle kullanabiliyor ama Metro arayüzü konforunun yerini tutmaz.Önemli bir noktada METRO arayüzünü kullanmak için illa dokunmatik ekran gerekmez.

EkranAl1310nt1310s1310_zps854ddeee.png

Windows 8 Başlat Menüsü Eklentisi
http://www.stardock.com...cts/start8/download.asp
Siteyi tıklayıp Try it Free! yazan yere tıklayıp Mail adresinizi girmeniz ve Adresinize gönderilen maildeki indirme bağlantısına tıklayıp uygulamayı yüklemeniz yeterli.Bu sayede eski windows 7 deki gibi kullanmaya devam edebilir yada klavyenizden Windows tuşuna basarak Metro arayüzüne hızlı geçiş yapabilirsiniz.

IQlSd.jpg

Konuşmayacaktın Anton! Ağzının yerini biliyorum artık!

Yahu hocam, bana şu Ctrl Alt Del saçmalığını bi anlatsana :) Ben öyle bişey görmedim :)

Bahsettiği şey şu ctrl+alt+del yaptığımızda win 7 yada xp' deki gibi her zaman üstte şeçeneği işaretli olmadığı için takılan bir oyunu veya programı doğal olarak kapatamıyor. Bunun çözümü çok basit bilgisayarın da bir problem yok iken görev ctrl+alt+del yapıp yöneticisini açıp seçenekler sekmesinden her zaman üstteyi işaretlemek. Bunun için bile win 8'i suçlamak ise yorumsuz...

bahsettiği şey şu ctrl+alt+del yaptığımızda win 7 yada xp' deki gibi her zaman üstte şeçeneği işaretli olmadığı için takılan bir oyunu veya programı doğal olarak kapatamıyor.Bunun çözümü çok basit bilgisayarın da bir problem yok iken görev ctrl+alt+del yapıp yöneticisini açıp seçenekler sekmesinden her zaman üstteyi işaretlemek. Bunun için bile win 8'i suçlamak ise yorumsuz...

Alt + Tab yapınca oyun kapanıyor. Bunu sadece benim bildiğimi sanmıyorum.

Benim fikrim windows 8 hem açılış hemde,performans,oyun açısından süper ancak kullanıcılar windows 8 in şu tarafı sevilmedi.

Bir oyun donduğunda Crtl+alt+delete görev yöneticisine girince görev yöneticisinin açılmaması ve kullanıcıların mecburen oturumu kapatması bence en açıklanabilecek,ve sevilmeyecek tarafıda metro arayüzü ama ben windows 8 taraftarıyım.

Sizce windows 8 mi yoksa,windows 7 mi daha iyi windows 8 belkide şöyle yapsalardı,kullanıcılar windows 8 hayran kalacaklardı,evet metro arayüzü gerçektende bazı kullanıcıları canını sıkıyor benimde sıkıyor.Ama gerçek şu ki windows 8 kullananlar

ülkemizde yok denecek kadar az,windows 8 metro arayüzü kalksa çok daha iyi olurdu.
Dogru yere gelmişsin biraz bu forumda gezin bilgin artsın.Eger oyunda görev yöneticisini açamıyorsan CTRL+SHİFT+ESC tuşuna basman yeter. Windows 8 hakkında yorumuna gelince benim 6 yaşındaki yigenim bile windows 8 metro'ya girip oyun,kamera,video açabiliyor ve ayrıyeten kapata biliyor.

IQRI arkadaşım bu başlat menüsünü yükleyince metro arayüzü gitmiyor,malesef metro arayüzüne lafım yok,ancak dokunmatik tabletler için yapılsaydı sadece metro arayüzü o zaman ayrı olurdu

IQRI arkadaşım bu başlat menüsünü yükleyince metro arayüzü gitmiyor,malesef metro arayüzüne lafım yok,ancak dokunmatik tabletler için yapılsaydı sadece metro arayüzü o zaman ayrı olurdu

Stardock yüklediğimde bi ayar yapmıştım ve Metro arayüz ekranı yerine açılışta win7 deki gibi Masaüstü geliyordu ama nasıldı hatırlayamadım ya genel bilgisayar ayarlarından (ekranın sağında çıkan ayar sekmesi>>bilgisayar ayarlarını değiştir) yada klasik başlat menüsünü klavyedeki windows tuşuna ayarladım ve böylece PC açılışında Metro arayüzü gelmiyordu.
Ancak tekrar klavyeden windows tuşunu Metro arayüzüne bağdaştırsam açılışta önüme geliyordu(yada ekranın sağında açılan sutunda Başlangıç tıklamalısın), böyle birşeydi galiba.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı