Windows 8 vs 8.1

W8'de fareyi sağ alta götürdüğünüzde menü hemen çıkıyor ama 8.1'de bekletiyor onu sevmiyorum. Bence W8 daha akıcı çalışıyor ama ben ekran kartı uyumu tam diye kullanıyorum, yoksa 8.1 daha mantıklı.

Hocam 8'de hem masaüstü yok, hem de aşırı hata var. İllaki Windows 8 sürümlerinden birine geçeceğim diyorsanız 8.1 kullanın.

Windows 8.1 kullanın. Nedenleri:
1- Windows 8 de başlangıç düğmesi yok
2- Windows 8 de bilgisayarı kapat düğmesi başlangıçta yok.
3- çoğu Windows Store uygulaması artık Windows 8'i desteklemiyor. (Drawborad PDF, Netflix gibi)
4- Windows 8 artık güvenlik güncellemesi almıyor.
5- Windows 8.1 daha performanslı.

@tekno_lokum
Hocam konunun üstünden bayağı bir geçmiş ama içimde kalmasın :) cevaplarım sırası ile.
1-classic Shell ile çok kolay bir şekilde ekleniyor stock olarak gelmemesi büyük bir eksi tabii ki.
2-evet haklısınız ama alıştıktan sonra büyük bir eksi değil.
3-evet o zamanlar için doğru idi size katılıyorum ama şimdi ikisinde de açılmıyor :)
4-avantajlı olduğu yer de tam olarak burası zaten Windows 8'in güncelleme desteği 2017 de Windows Vista ile birlikte kesildi ve telemtri güncellemeleri almadı çıktığı zaman bile Windows 7'den daha hızlı idi üstüne Windows 7 2020 yılında kadar desteklendi ve bayağı bir telemetri aldı Windows 8.1 2022-2023'e kadar desteklendi ve çok fazla telemetri aldı hantallaştı lakin Windows 8 hiçbir telemtri güncellemesi almadı ve fişek gibi çalışıyor benim 2008 model MacBook'umda bile fişek gibi çalışıyor Windows 7-8.1-10-11 hepsinden çok daha hızlı ve uygulama desteği 8.1 ile eş zamanlı olarak kesildi bu sebeplerden dolayı 2025'de Windows 8 7 dende 8.1 dende daha karlı bir seçenek.
5-bu konuda direkt yanılıyorsunuz Windows 8 çok daha performanslı özellikle aldığı son güncellemeler ve telemtriler ile Windows 8.1 belli bir kullanımdan sonra aşırı hantallaşıyor lakin Windows 8 de böyle bir problem yok :)
Not: Arkadaşlar konunun aşırı eski olduğunu biliyorum lakin yeni okuyanlar bilgilensin :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı