Windows 9 ve iPhone 9 neden çıkmadı?

Windows 9'un çıkamamasının nedeni, Windows 95 ve 98'in başında 9 rakamı olduğu için programlar Windows 95/98 için çalışmaya başlayacak ve çökecek. Buna göre davran mantığıyla çalışan programlar çalışmayacaktı.

iPhone 9'un çıkmamasının nedeni, 10. yıla özel olduğu için 9'u atladılar.

Windows 9'un çıkamamasının nedeni, Windows 95 ve 98'in başında 9 rakamı olduğu için programlar Windows 95/98 için çalışmaya başlayacak ve çökecek.

iPhone 10. yılına özel direkt 10 olarak çıktı. Bu yüzden 9 atladılar. Windows'u bilmiyorum.

Windows 9'la iPhone 9 iki yıl aralıkla çıkış tarihi var bende 9'la ilgili birprotesto var sanıyordum.

Windows 9'un çıkamamasının nedeni, Windows 95 ve 98'in başında 9 rakamı olduğu için programlar Windows 95/98 için çalışmaya başlayacak ve çökecek.
Hangisi doğrudur bilmiyorum şahsen umursamıyorum ancak Windows için zamanında 9 rakamı 8'in devamı gibi görülebileceğinden 10 olarak lanse edildi diye haberler okumuştum.
8 yeterince başarılı olmadığı için 9 devamı gibi algılanabilirmiş. Bu yüzden 9 atlanıp 10 olarak isimlendirildi deniyordu.

Bu bana açıkçası inandırıcı gelmiyor. Çünkü uygulamalar genellikle işletim sisteminin ismine bakmaz. Onun yerine sürüm numarasına ve yapı numarasına bakar.

Windows 9'un çıkmamasının nedeni aslında Windows 9 olacak bir sistemin zaten çıkmış olması. Windows 8.1'i muhtemelen 9 olarak düşündüler. Çünkü NT sürümü 6.3. Windows 8'in NT sürümü ise 6.2 idi. 6+2=8 ve 6+3=9. Hatta 8+1 bile 9'a eşit. Yani Windows 9 aslında Windows 8.1 olarak geçiyor. Sadece arada çok az zaman olduğu için Microsoft Windows 8.1'i Windows 8'in güncellemesi olarak pazarladı ve o şekilde isim verdi.

Windows 10'un NT sürümü ise 10.0. 10+0=10. Windows 10'un ilk geliştirme yapılarına NT sürümü 6.4 idi. Yani 6+4=10.

Ek olarak "Windows 10, because 7 8 (ate) 9" gibi bir söz de vardı.

Yani 95 ve 98 olayı bana inandırıcı gelmiyor. Zaten yazılım geliştiriciler böyle bir durum varsa güncelleme yayınlayıp sorunu çözüyor. Bu nedenle bu sav yersiz.

Windows 9'un çıkamamasının nedeni, Windows 95 ve 98'in başında 9 rakamı olduğu için programlar Windows 95/98 için çalışmaya başlayacak ve çökecek. Buna göre davran mantığıyla çalışan programlar çalışmayacaktı.
Bu bilgiyi nereden salladiniz? Windows 10 da o zaman Windows 1 olarak algilanirdi dediginiz sey dogru olsaydi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı