Windows açılıyor ancak BIOS açılmıyor

obacavcav

Centipat
Katılım
23 Kasım 2022
Mesajlar
81
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ryzen 5 1600'den Ryzen 5 5600'e geçtim. Anakartım MSI B350 Tomahawk, son BIOS güncellemesini yapmıştım, birkaç gün öyle kullandım 1600 ile. Bugün 5600 taktım, yer açılsın diye iki 8 GB RAM çubuğunu ve ekran kartını da çıkartmıştım. Her şeyi taktıktan sonra VGA ışığı yandı bir süre bilgisayar hiç açılmadı.

Biraz çıkar tak falan yaptım. Şu an PC normal hızında açılıyor, ancak eskiden MSI logolu böyle 240p iğrenç bir resim çıkardı, press del to open BIOS falan filan diye. Şu an siyah ekranda kalıyor, direkt masaüstüne geçiyor. Eski işlemci stok soğutucusunu kullanıyorum daha iyi diye. Sebebi bu olabilir mi yoksa başka bir sorun mu var?

UEFI ile deneyince de siyah ekranda kalıyor.
 
Ekran kartında bir arıza meydana gelmiş olabilir.
Ben de öyle düşündüm ancak şu anda sağlam çalışıyor. Herhangi bir sorunu da yok gibi şu an. Stres testlerinde de sağlam çalışıyor. Eski işlemciyle de sorunsuz çalışıyordu.

Aslında bilgisayar şu an sorunsuz çalışıyor, sadece BIOS'a giremiyorum. Onu yapmak istememin sebebi de XMP'yi açmak.
 
Ya zaten bu tür sorunlar oluştuğunda tek bir yere zarar verir tüm sisteme vermez ha tüm sisteme hangi durumlarda zarar verir onu da anlatayım tüm sisteme zarar vermesi için;
BIOS çipinin olmaması ve BIOS kodlarınında anakartda bulunması gerekirdi.
 
İşlemciyi eskisiyle değiştirdim sorunsuz çalıştı BIOS'a girebildim. Yeniyi takınca yine aynı hata. Neden böyle anlamış değilim, BIOS güncellemesi en son çıkanı. İşlemci mi arızalı? Sıfır halbuki ilk ben açtım.
 
BIOS pilini çıkarıp takmak bazen işe yaramıyor. Rehbere bir göz atın:

 
BIOS pilini çıkarıp takmak bazen işe yaramıyor. Rehbere bir göz atın:


Jumper yöntemi ile denedim sonuç aynı. Eski işlemciyi takıp XMP açmayı denedim sorunsuz çalıştı. Yeni işlemciyi takınca BIOS'u kendi kendine sıfırlamış (RAM'ler 2133 gözüküyor) ve aynı şekilde herhangi bir BIOS görüntüsü gelmeden açılıyor.
 
Hocam bu konuya bir göz atın isterseniz:

 

Yeni konular

Geri
Yukarı