Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Laptopumun Markası/Modeli : HP Laptop 15-bs0xx
İşlemci : İntel Core İ3 6006U
Bellek : 12 GB
Grafik : İntel HD Graphics 520
Depolama (SSD) : 128 GB + 256 GB
İşletim Sistemi : Windows 11 Home İnsider Preview Single Language (Sürüm Önizleme)
- Meslek
- Öğrenci
Selamlar.
Halihazırda Windows kurulu olarak kullandığım bilgisayarıma bir de macOS kurmak istiyorum.
Neredeyse her sistem için farklı kurulumlar ve BIOS ayarlamaları olduğu için, verilerimi riske atmamak adına bilen arkadaşlardan yardım almak istedim.
Yani temelde yapmak istediğim; Windows yüklü olan bilgisayarımda diğer SSD içine macOS kurup istediğimde onu kullanmak istiyorum.
Nereden imaj indireceğim, hangi programla nasıl USB yazdıracağım, kurulumu nasıl yapcağım BIOS ayarları ne olmalı konularında bayağı baktığım halde, kendi sistemim için oldukça kafam karıştı. Netice dahili bir ekran kartı bulunmamakta.
Sistem özelliklerim:
Anakart - Gigabyte B660 Gaming X AX DDR4
İşlemci - 13th Gen Intel(R) Core(TM) i5-13600KF 3.50 GHz
Bellek - Corsair 32 GB(2x16) Vengeance RGB RS 3200MHz CL16 DDR4 RAM (CMG32GX4M2E3200C16)
Görüntü Bağdaştırıcısı - XFX Radeon 6700
SSD: Kingston A400 SA400S37/240G SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD / SanDisk Ultra 3D SDSSDH3N-500G-G25 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD
Güç Kaynağı - DeepCool 850W PM850D 80+ Gold Güç Kaynağı
İşlemci Soğutucu - Arctic Liquid Freezer II - 280 Intel / AMD Uyumlu, 280mm Radyatörlü, 2x14cm P14 Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu (AR-ACFRE00066A)
Kasa - Phanteks P400
Ekran - BenQ Mobiuz EX240N
Kingston olan SSD'ye kuracağım
Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Sevgiler, iyi Sosyaller
Sisteminiz uyumlu, ancak ekran kartınızı çalıştırabilmeniz için NootRX.kext gerekiyor.
OpenCore: macOS Sonoma 14.0 Intel & AMD Kurulum İmajı
Yapılması Gereken BIOS ayarları: AMD işlemcili cihazlar için kurulumdan önce yapılması gereken BIOS ayarları: Not: İlk olarak BIOS'un varsayılan ayarlara dönmesi için "Optimize Defaults" yapılması gerekir. Fast Boot= Disable Secure Boot= Disable Serial/COM Port= Disable Parallel Port= Disable...
GitHub - ChefKissInc/NootRX: The rDNA 2 dGPU support patch kext. No commercial use.
The rDNA 2 dGPU support patch kext. No commercial use. - ChefKissInc/NootRX