Windows boot Manager SanDisk SSD'de gözüküyor

Jackelops

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Windows 10 Adata M.2 SSD'ye kurulu. Fakat Windows boot Manager SanDisk SSD de gözüküyor. Bunun nedeni nedir ve nasıl düzeltebilirim?

Dosya Ekleri

• 1E894C42-170E-48D4-B0EB-593723246128.jpeg
    1E894C42-170E-48D4-B0EB-593723246128.jpeg
    149,5 KB · Görüntüleme: 120
Benzer problemi yaşadım çözdüm. Konuma bir göz at istersen.

Benzer problemi yaşadım çözdüm. Konuma bir göz at istersen.

Windows doğru diskte zaten ama BIOS da öyle gösteriyor yine bu işlemi mi yapmam gerek.

Windows'un EFI bölümü SSD diskinizde gibi gözüküyor. Doğrulamak için cmd'yi çalıştırıp aşağıdaki kodları çalıştırdıktan sonra ekran çıktısını atabilir misiniz? Diski sökmediğiniz takdirde bir sorun yaratmaz bu arada.

Kod:
diskpart
list disk
select disk n (n harfini SSD diskinizin numarası ile değiştirin)
list part

Eki Görüntüle 1367090

Windows'un EFI bölümü SSD diskinizde gibi gözüküyor. Doğrulamak için cmd'yi çalıştırıp aşağıdaki kodları çalıştırdıktan sonra ekran çıktısını atabilir misiniz? Diski sökmediğiniz takdirde bir sorun yaratmaz bu arada.

Kod:
diskpart
list disk
select disk n (n harfini SSD diskinizin numarası ile değiştirin)
list part

1650620108504.png

1650620189202.png

Evet, Windows EFI bölümünüz burada Partition 1 olarak SSD diskinizde bulunuyor. Aynı durum benim de başıma gelmişti fakat dediğim gibi diski sökmediğiniz veya formatlamadığınız takdirde Windows açısından bir sorun yaratmaz. Dilerseniz bu bölümü SSD diskinizden silip M2 SSD'niz de tekrardan oluşturmak mümkün. Seçim sizin.

Evet, Windows EFI bölümünüz burada Partition 1 olarak SSD diskinizde bulunuyor. Aynı durum benim de başıma gelmişti fakat dediğim gibi diski sökmediğiniz veya formatlamadığınız takdirde Windows açısından bir sorun yaratmaz. Dilerseniz bu bölümü SSD diskinizden silip M.2 SSD'niz de tekrardan oluşturmak mümkün. Seçim sizin.

Peki bu neden oluyor sonuçta format atarken 2 diske de format atıyorum ve evet yardımcı olursanız taşıyalım EFI bölümünü

Sebebini ben de tam olarak bilmiyorum fakat burada ben de aynı sorundan muzdarip olmuştum. Bu işlemlerden önce varsa önemli verilerinizi yedeklemenizi öneririm.

EFI bölümünüzü taşımak için aşağıda ki rehberden yararlanabilirsiniz. İşlemler bittiğinde bilgisayarı yeniden başlatmadan önce, eski EFI bölümünü silmeniz gerekir yoksa 2 adet boot loader bulunacağı için sistem açılmayabilir ve kurulum USB'si hazırlayıp cmd'ye girmekle uğraşmanız gerekebilir. İşlemleri tamamladıktan sonra sistemi yeniden başlatmadan önce, yaptığınız işlemleri buraya yazarsanız iyi olur.

Sebebini ben de tam olarak bilmiyorum fakat burada ben de aynı sorundan muzdarip olmuştum. Bu işlemlerden önce varsa önemli verilerinizi yedeklemenizi öneririm.

EFI bölümünüzü taşımak için aşağıda ki rehberden yararlanabilirsiniz. İşlemler bittiğinde bilgisayarı yeniden başlatmadan önce, eski EFI bölümünü silmeniz gerekir yoksa 2 adet boot loader bulunacağı için sistem açılmayabilir ve kurulum USB'si hazırlayıp cmd'ye girmekle uğraşmanız gerekebilir. İşlemleri tamamladıktan sonra sistemi yeniden başlatmadan önce, yaptığınız işlemleri buraya yazarsanız iyi olur.
Şimdi pc ye format attım windows u m2 ye yükledim fakat efi dosyası yine ssd de gözüküyor anlamadım

Halihazırda EFI sistem bölümü bulunduğundan yenisini oluşturmamıştır muhtemelen. Boşuna atmışsınız, dediğim işlemleri uygulasaydınız keşke.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı