Benzer problemi yaşadım çözdüm. Konuma bir göz at istersen.
EFI Sistem Bölümünü SSD'ye Taşıma
Merhabalar. Bundan bir süre önce SSD almıştım ve ardından sistemime format attım. Her nasıl olduysa Windows Boot Manager ve EFI HDD'de kalmış. Şimdi ise HDD'mde oluşan bad Sector'lerden dolayı yeni bir SSD alacağım. SSD almadan önce EFI bölümünü SSD'ye taşımak istiyorum ki HDD olmadan da...www.technopat.net
EFI
bölümü SSD diskinizde gibi gözüküyor. Doğrulamak için cmd
'yi çalıştırıp aşağıdaki kodları çalıştırdıktan sonra ekran çıktısını atabilir misiniz? Diski sökmediğiniz takdirde bir sorun yaratmaz bu arada.diskpart
list disk
select disk n (n harfini SSD diskinizin numarası ile değiştirin)
list part
Windows'unEFI
bölümü SSD diskinizde gibi gözüküyor. Doğrulamak içincmd
'yi çalıştırıp aşağıdaki kodları çalıştırdıktan sonra ekran çıktısını atabilir misiniz? Diski sökmediğiniz takdirde bir sorun yaratmaz bu arada.
Kod:diskpart list disk select disk n (n harfini SSD diskinizin numarası ile değiştirin) list part
EFI
bölümünüz burada Partition 1
olarak SSD diskinizde bulunuyor. Aynı durum benim de başıma gelmişti fakat dediğim gibi diski sökmediğiniz veya formatlamadığınız takdirde Windows açısından bir sorun yaratmaz. Dilerseniz bu bölümü SSD diskinizden silip M2 SSD'niz de tekrardan oluşturmak mümkün. Seçim sizin.Evet, WindowsEFI
bölümünüz buradaPartition 1
olarak SSD diskinizde bulunuyor. Aynı durum benim de başıma gelmişti fakat dediğim gibi diski sökmediğiniz veya formatlamadığınız takdirde Windows açısından bir sorun yaratmaz. Dilerseniz bu bölümü SSD diskinizden silip M.2 SSD'niz de tekrardan oluşturmak mümkün. Seçim sizin.
EFI
bölümünüzü taşımak için aşağıda ki rehberden yararlanabilirsiniz. İşlemler bittiğinde bilgisayarı yeniden başlatmadan önce, eski EFI
bölümünü silmeniz gerekir yoksa 2 adet boot loader
bulunacağı için sistem açılmayabilir ve kurulum USB'si hazırlayıp cmd
'ye girmekle uğraşmanız gerekebilir. İşlemleri tamamladıktan sonra sistemi yeniden başlatmadan önce, yaptığınız işlemleri buraya yazarsanız iyi olur.Şimdi pc ye format attım windows u m2 ye yükledim fakat efi dosyası yine ssd de gözüküyor anlamadımSebebini ben de tam olarak bilmiyorum fakat burada ben de aynı sorundan muzdarip olmuştum. Bu işlemlerden önce varsa önemli verilerinizi yedeklemenizi öneririm.
EFI
bölümünüzü taşımak için aşağıda ki rehberden yararlanabilirsiniz. İşlemler bittiğinde bilgisayarı yeniden başlatmadan önce, eskiEFI
bölümünü silmeniz gerekir yoksa 2 adetboot loader
bulunacağı için sistem açılmayabilir ve kurulum USB'si hazırlayıpcmd
'ye girmekle uğraşmanız gerekebilir. İşlemleri tamamladıktan sonra sistemi yeniden başlatmadan önce, yaptığınız işlemleri buraya yazarsanız iyi olur.
Rehber: UEFI Bootloader Onarma
Bugün sabit diskte kurulu olan Windows 10 işletim sistemimi Casper V8 ile SSD'ye klonladım. Fakat yazılım sanırım Windows 10 ile uyumlu olmadığından hem sabit diskteki EFI bölümünü hem de SSD'ye kopyalaması gereken EFI bölümünü pert etti. İşlem bitince PC'yi açmak istediğimde "Checking Media...www.technopat.net
EFI
sistem bölümü bulunduğundan yenisini oluşturmamıştır muhtemelen. Boşuna atmışsınız, dediğim işlemleri uygulasaydınız keşke.Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.