Windows Defender Explorer.exe'yi virüs olarak algıladı

MustafaNS

Hectopat
Katılım
7 Kasım 2018
Mesajlar
25
Şüphelenmemin sebebi şu; Daha 2 gün önce Malwarebytes programıyla 14 saatlik bir virüs taraması yaptım. Relevant knowledge virüsünden coinminer virüsüne kadar her şey çıktı. O günden sonra paranoyak oldum. Her engellenen şeyi araştırmaya başladım ama Explorer.exe Windows uygulaması değil mi? Defender bunu neden engelledi ve Explorer.exe neden klasörümde işlem yapmaya çalıştı? Beni bilgilendirebilir misiniz neden böyle oldu acaba?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20190815-003123_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20190815-003123_WhatsApp.jpg
    191,6 KB · Görüntüleme: 228
Son düzenleyen: Moderatör:
Hitap şeklinizi beğenmedim ama yinede cevap yazayım. Çıkmaması normal. Siz WD'ın belirttiği yoldan değil, kullandığınız kullanıcı hesabınız üzerinden yazarsanız çıkar. Sonuç olarak ikisinde de belirtilen yer masaüstünüzdür. Konudaki explorer.exe'nin masaüstü dizinine ulaşmak istemesi ise çok doğal bir davranış.
O zaman neden Defender tüm bilgisayarlarda explorer.exe'yi engellemiyor? Örneğin benim bilgisayarımda aktifken neden engellemiyor?
 
Olayı hala anlayamamışsınız. İnanın anlatmaktan yoruldum. Yanlış hatırlamıyorsam denetimli klasör erişimi varsayılan olarak kapalı geliyordu. Bu sebepten dolayı engellemiyordur. Açtığınız zaman explorer.exe bir müddet sonra mutlaka engellenir. Onun dışında farklı sistem dosyaları veya başka güvenilir dosyalarınızda engellenebilir. Çünkü masaüstü dizini korumalı klasörler listesinden silinemiyor.

Aşağıda paylaştığım resmi kaynaktan bu konu hakkında daha fazla bilgi elde edebilirsiniz.
https://support.microsoft.com/tr-tr/help/4046851/windows-10-allow-blocked-app-windows-security

Hala sorularınız varsa, birazda İnternetten araştırmalar yapabilirsiniz.
 
Fark etti iseniz %desktopdirectory% diyor. Sizdeki gibi C:/windows dizininden erişmeye çalışmıyor yani virüs.

C:\Windows dizinindeki explorer.exe %desktopdirectory% klasörüne erişmeye çalıştığı için öyle diyor. Yanlış bilgilendirmeyin insanları.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı