Windows Defender kapatmak zararlı mı?

orem.d

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, hayırlı sabahlar dilerim. Oyuncu birisi olarak sizce Defender'i kapatmalı mıyım? FPS'e ne kadar etkisi olur kapatmanın? Ek bir av indirmeyeceğim bu arada.

Not: Steam dışı oyun ya da dosya indirmem, crack asla kullanmam.

1 saat oldu onaylanmadı konu hadi hayırlısı.

Son düzenleme:
Sistemin güçlüyse gerek yok, sıkıntılı bir sistemin varsa kapatabilirsin. Etkisini bilmiyorum. Bu arada Windows 11 müsaade ediyor mu onu da bilmiyorum.
i5 11400F işlemcim RX 5500XT ekran kartım ve 16 GB RAM'im var 3200MHz.

Sistemin güçlüyse gerek yok, sıkıntılı bir sistemin varsa kapatabilirsin. Etkisini bilmiyorum. Bu arada Windows 11 müsaade ediyor mu onu da bilmiyorum.
Windows 10 kullanıyorum zaten.

Eğer sistemde farklı bir anti-virüs sağlayıcısı yoksa önermiyorum kapatmanı. Eğer farklı bir A-V varsa kendisini zaten devre dışı bırakacaktır.

Virüslerin tek bulaşacağı yerler uygulama yürütme-çalıştırma veya dosya ayıklama gibi durumlar değildir, basit bir web sayfasına bile girmeniz sisteminize adware, mining zararlısı bulaşmasına sebep olabilir ki bu durumu yaşayan onlarca ortağımız var. Şirket sistemlerinde özellikle çok fazla meydana geliyor, biraz daha ufak çaplı ortaklarımız şirketlerinde Enterprise çözümler kullanmıyor her bilgisayar için ayrı ayrı Defender kullanıyor (intihar resmen). En çok müdahaleyi de o sistemlere yapmak zorunda kalıyoruz.

Mümkünse Kaspersky'ın ücretsiz çözümünü veya Bitdefender Antivirus Free'yi kullanın, günümüzde internete bağladığınız her şeyin riski vardır.

Virüslerin tek bulaşacağı yerler uygulama yürütme-çalıştırma veya dosya ayıklama gibi durumlar değildir, basit bir web sayfasına bile girmeniz sisteminize adware, mining zararlısı bulaşmasına sebep olabilir ki bu durumu yaşayan onlarca ortağımız var. Şirket sistemlerinde özellikle çok fazla meydana geliyor, biraz daha ufak çaplı ortaklarımız şirketlerinde Enterprise çözümler kullanmıyor her bilgisayar için ayrı ayrı Defender kullanıyor (intihar resmen). En çok müdahaleyi de o sistemlere yapmak zorunda kalıyoruz.

Mümkünse Kaspersky'ın ücretsiz çözümünü veya BitDefender antivirus Free'yi kullanın, günümüzde internete bağladığınız her şeyin riski vardır.
Çok sağ olun hocam bilgilendirme için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı