Windows Defender kendini geliştirdi mi?

Windows Defender başarılı mı?

• Başarılı

Oy: 16 30,8%
  • İdare eder

Oy: 22 42,3%
  • Kötü

Oy: 9 17,3%
  • Çöp

Oy: 5 9,6%

• Oy verenlerin toplamı
    52

Kayra Temel

Hectopat
Makaleler
2
Eskiden Windows Defender'i herkes kötülerdi. Virüs tespit etmede vs. Şu ana kadar çok fazla güncelleme aldı ve ben gerçekten iş yaptığını düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Eskiden Windows Defender'i herkes kötülerdi. Virüs tespit etmede vs. Şu ana kadar çok fazla güncelleme aldı ve ben gerçekten iş yaptığını düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben de Defender'in eskisi gibi olmadığını düşünüyorum. Cihaza korsan yazılım kurmuyorum, bilmediğim sitelere de girmiyorum fakat ek önlem olarak ek bir AV kullanıyorum.

Sürekli güncellendiği için sürekli gelişiyor. Fakat ücretsiz olarak daha iyi alternatifler varken kullanılmamalı.

Düşük olan daha iyi anlamına geliyor.
Adsız.png

Düşük olan daha iyi anlamına geliyor.
Adsız22.png

Adsız333.png

Kaynak: AV-Comparatives

Bir de bunların dışında AV'lerin veritabanlarının ne kadar kapsamlı olduğu bilinmeli.

Son düzenleme:
Olduğu haliyle yeterli bir program olduğunu düşünüyordum zaten fakat forum üzerinde Defender'dan bahsederken, arayüzde sunulandan ibaret bir program olmadığını da not düşüyorum. Bulut koruma düzeyi, internet koruması ve kısa bir zaman öncesine kadar PUP koruması arayüzden değiştirilemeyen ayarlardan bazıları örneğin. Bilgisayardan az buçuk anlayan kullanıcılar aynı zamanda Yazılım Kısıtlama İlkeleri'ni ve diğer birtakım ayarları kullanarak saldırı yüzeyini olabildiğince azaltma, hatta defult-deny metodunu uygulama imkanına sahipler. Bu haliyle Defender'i sistemle en uyumlu konfigürasyon olması ve ortalamanın çok üstü bir koruma sağlaması sebebiyle herhangi bir üçüncü parti antivirüse tercih ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı