Windows Defender, Microsoft Hesabı, boştayken bile çok Cpu harcıyor

parisapo

Kilopat
Katılım
1 Mayıs 2013
Mesajlar
488
Makaleler
2
Çözümler
2
Yer
Konya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Hırdavat
Windows Defender,Windows 8 ile birlikte gelen antivirüs Cpu boştayken %60 %70 kullanırken %99 çıkıyor.

Microsoft Hesabı,ise arka plan hizmetleri cpu yiyor.

Buda Resim;


t1xst.png


Ama Windows Defender'i kapatıp,Yerel Hesaba geçince sonuç :):):)

t1xxg.png


Sizce sorun bundan mı kaynaklanıyordu. Cevaplarınızı bekliyorum.
 
Windows Update'yi kapatmak gibi bir şey düşünülemez. Çok yanlış bir hareket olur. Windows Defender da dursun hocam neyle koruyacaksın bilgisayarı ?
 
Yok öyle birşey, o anki durumla ilgili her zaman öyleyse hata sende çünki Boşta %3 gibidir. Yıllardır microsoft security essentials'dan bu yana kullanıyorum.
 
Windows Defender kapatıp, Antivirüs proramı ile korusam bilgisayarı olur mu ?

Zaten yeni bir güvenlik yazılımı yüklediğinizde Windows Defender otomatik olarak devre dışı kalacaktır. Bilindik markaların Internet Security yazılımlarını kullanabilirsiniz.
 
2012-02-02+-+Microsoft+Essentials+CPU.jpg


MSE'de İşlemci Kullanım % sini ayarlayabilmekteydin. Misal Max %20 ye kadar işlemci kullanımını ayarlayabilmekteydin fakat Defender'da böyle bir ayar henüz yok. Bu Defender'ın bir sorunsalıdır, gerçek zamanlı koruma aktifse sistem dosyalarını arkaplanda incelerken dosya büyüklüğü ve kullanımına bağlı olarak CPU'yu zorlayabilmektedir. İleriki zamanlarda bu konu ile ilgili çalışmalar yaparlar mı bilemem fakat Gerçek zamanlı koruma'yı şimdilik pasife alıp tarama amaçlı kullanmanızı. Bunun yerine Farklı bir güvenlik yazılımı kullanmanızı önermekteyim.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı