- Makaleler
- 63
Merhabalar, bugün Windows Defender'ın neden günümüz şartlarında kullanılmaması gerektiğini az çok anlatmaya çalışacağım.
Windows Defender standart Anti-Virüs yazılımlarına göre artı yönleri ve eksi yönleri olan bir Anti-Virüs.
Öncelikle amaçlarına göre listeleyelim.
Artıları
Hani diyorlar ya harici Anti-Virüs sistemi yavaşlatır diye. Olay aslında tam tersi. Kaspersky Free yüklendiği zaman sistemin performansı %20 oranında arttığı gözlemledim.
Bilgisayarın daha hızlı cevap verdiği ve daha hızlı kapandığını fark ettim.
Anlatacaklarım bu kadar. Eklemek isteyen ekleyebilir.
@AJFA hocam görüşlerinizi merak ediyorum.
Windows Defender standart Anti-Virüs yazılımlarına göre artı yönleri ve eksi yönleri olan bir Anti-Virüs.
Öncelikle amaçlarına göre listeleyelim.
Artıları
- Windows işletim sistemi ile gömülü olarak gelir.
- Windows Update üzerinden veri tabanı güncellemesi alır.
- Sisteme gömülü olduğu için sorun çıkarma oranı azdır.
- Veri tabanı yetersiz.
- Zararlı tespit etme motorları düzgün çalışmıyor. Zararlı olmayan dosyayı zararlı olarak görüyor.
- Tarama yaparken sistemi kullanılmayacak hale getiriyor.
- Normal bir Anti-Virüs yazılımına göre sisteme ortalama 2 kat daha fazla yük bindirmektedir.
- Herhangi bir dosya açma esnasında o dosyayı taradığı için dosya 10 saniyede açılacak ise 35 saniyede açılıyor.
- Windows 10 HDD ile kullanılmaz denmesinin nedeni asılında Windows Defender. Diski sömürüyor resmen.
- Web koruma özelliği yok.
- Özellikle Türkçe yama ve eklenti gibi yazılımları her zaman zararlı yazılım olarak görmektedir. Ancak o yazılımların birçoğu temizdir.
- Çıkarılabilir aygıtlara önce tarama yapmıyor.
- Oyun modu yok.
- Rapor tutma özelliği yok.
- Güçlü bir zararlı yazılım geldiği zaman silemiyor.
- Sistem açığı taraması yok.
Hani diyorlar ya harici Anti-Virüs sistemi yavaşlatır diye. Olay aslında tam tersi. Kaspersky Free yüklendiği zaman sistemin performansı %20 oranında arttığı gözlemledim.
Bilgisayarın daha hızlı cevap verdiği ve daha hızlı kapandığını fark ettim.
Anlatacaklarım bu kadar. Eklemek isteyen ekleyebilir.
@AJFA hocam görüşlerinizi merak ediyorum.
Son düzenleme: