Windows Defender tek başına yeter mi?

Eğer interneti bilinçli kullanıyorsan tabii, yoksa:
external-content.duckduckgo.jpg

Performans olarak tavsiye etmem ama Windows Defender ne yaptığını bilen kullanıcı için yeterlidir. Hemen Kaspersky+MBAM yazmaya gerek yok yani. (y)
Mesela Defender'da ne yaptığımı bildiğimden dolayı hiç bir virüs temizleyen programlara gerek duymuyorum. Ortalama 11 tane virüs temizledim Defender ile.

Windows'un kendi güvenlik duvarına bile sahip olmadığı zamanlarda yaşanan hadiselerden verilen örnekleri bir kenara bırakırsak, şu an herhangi bir güvenlik programı yüklemeden sistemi gayet güvenli tutmak mümkün. Uzmanlık alanı bu olan kişilerin ezici çoğunluğu bu şekilde düşünüyor, ben onların yalancısıyım.

Eğer bilinçli bir kullanıcıysanız (yani internet sitelerinde ki yeşil download butonlarına tıklamıyorsanız vs.) ve Windows'u sürekli güncelliyorsanız Windows Defender işinizi görecektir. Ama bilinçli bir kullanıcı değilseniz Kaspersky, Bitdefender, ESET gibi antivirüsler kullanmanızı öneririm.

Yetmez. Kaspersky ve Malwarebytes kurun.

Kaspersky ve MBAM hiçbir şekilde uyumlu çalışmıyorlar. Sistemde aşırı aksaklık çıkarıyorlar. Bu arada ayrıca çok fazla kaynak sömürür ikisini bir arada kullanırsanız. NASA'da çalışmıyorsunuz, gerek yok. Defender yeterlidir. Eğer istenilirse Kaspersky kurulabilir. Veya Bitdefender.

Windows'un kendi güvenlik duvarına bile sahip olmadığı zamanlarda yaşanan hadiselerden verilen örnekleri bir kenara bırakırsak, şu an herhangi bir güvenlik programı yüklemeden sistemi gayet güvenli tutmak mümkün. Uzmanlık alanı bu olan kişilerin ezici çoğunluğu bu şekilde düşünüyor, ben onların yalancısıyım.
Yeterince güvenli tutmak mümkün değil. Uzmanlık alanı bu olan kimseler bizim halkı yeterince bilinçli sandığından veya çeşitli başka nedenlerden ötürü bu şekilde söylüyor. İsim vermeden birkaç tanıdığım var sektörde, Defender diyince kendileri gülüp geçiyorlar açıkçası :)

Öyle bir insanımız var ki ne linki atsan tıklayan, ne varsa indiren. Defender'a hardening yapılırsa belki iş görür ama onu da yapmayı bilmeyenler var. Bu yüzden yetersiz maalesef.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı