Windows Defender trojana işlem yapılmıyor

Ya bak canım kardeşim, öyle şeyler gerçek değil! Bak burada ki herkes en az bir yetkili servis kadar bilgili hatta bende dahil olmak üzere yetkili servisten çok daha bilgiliyiz, öyle şeylerin gerçek olma olasılığı yok, yamalanmamış bir uygulamadan beleş para bekleyemezsin alamazsın, internette öyle coc iksir generator gibisinden şeyler asla gerçeklik payı taşımamaktadır, hem kullandığın cihazı bozar hem de hesabına kadar çalar.

Biliyorum oyle yaptığını ama bir videoda gordum ben de teknoloji biliyorum adam ciiten oradan indirip 10 dk sonra mailine gidince ciddi ciddi uygulamadan 50 lira gelmişti.

Biliyorum oyle yaptığını ama bir videoda gordum ben de teknoloji biliyorum adam ciiten oradan indirip 10 dk sonra mailine gidince ciddi ciddi uygulamadan 50 lira gelmişti.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende yazılım biliyorum kardeşim, şuna inanman için afedersin mal olmanız lazım, herhangi bir Online uygulamada böyle bir şey yapılması o uygulama yamalanmadığı sürece İmkansızdır, çünkü cihazda ki değerle sunucuda ki değer her zaman aynı olmalıdır, ya da yapabilmen için açık olmalıdır ki gerçek para yüklenen yerde öyle bir açık olamaz! Şu videoya inanmanız için 9-12 yaş arasında olmanız lazım.

Bende yazılım biliyorum kardeşim, şuna inanman için affedersin mal olmanız lazım, herhangi bir Online uygulamada böyle bir şey yapılması o uygulama yamalanmadığı sürece imkansızdır, çünkü cihazda ki değerle sunucuda ki değer her zaman aynı olmalıdır, ya da yapabilmen için açık olmalıdır ki gerçek para yüklenen yerde öyle bir açık olamaz! şu videoya inanmanız için 9-12 yaş arasında olmanız.

Abi ayıp ettin ben 11 yaşındayım.

Buradan yanlış bilgilendirme diye işaretleyen moderatör, Defender gerçekten bir SpyWare olarakta çalışır ve sisteminde ki neredeyse tüm dosyalarda ki önemli bilgileri çokça kez göndermiştir, bizzat bunu kendim araştırdım ve öğrendim.
Şu anda PC'de Windows 10 ile gelen uygulamaların yarısı SpyWare olarak ta çalışır, şu anda Cortana ülkemizde çalışmamasına rağmen SpyWare olarak işlevini sürdürür, sen bunları silsen bile Debloat dediğimiz işlemi yapmadığın sürece Windows 10 uygulamaların tamamı SpyWare olarak çalışmaya devam edecektir.

Son düzenleme:
@Tseenka Uygulama üzerinde bulut analizi yapmanın bir yolu uygulamayı buluta yüklemek. Bunu neredeyse bütün antivirüs vendörleri yapıyor.

Yapmasını istemiyorsan da bu özelliği Defender arayüzünden bile devre dışı bırakmak mümkün.
Ondan bahsetmiyorum, Defender gibi Windows'un kendisiyle gelen tüm özelliklerde uygulamalar da SpyWare var, sen Defender'ı normal bir şekilde devre dışı bıraksan bile görev yöneticisinde çalışıyor görmen örnektir, o yüzden Regedit'ten tamamiyle devre dışı bırakılması lazımdır, zaten Windows uygulamalarının boşta neden %20 gibi bir işlemci kullanımı olduğunu düşünüyorsun?

@Tseenka Defender sisteme entegre ve kapatılması belli sebeplerden ötürü kasten zorlaştırılmış bir güvenlik çözümü olduğu için normaldir. Spyware'in tanımını herkes kendi kafasına göre koyarsa ortada güvenli yazılım bulamazsın.

Ondan bahsetmiyorum.
Neyden bahsettiğini açık olarak söylemişsin. Çalıştırılabilir dosyaların aksine dokümanlar buluta otomatik olarak gönderilmez. Gönderilmeden önce kullanıcıdan onay beklenir.

Defender gerçekten bir SpyWare olarak da çalışır ve sistemindeki neredeyse tüm dosyalardaki önemli bilgileri çokça kez göndermiştir.

@Tseenka Defender sisteme entegre ve kapatılması belli sebeplerden ötürü kasten zorlaştırılmış bir güvenlik çözümü olduğu için normaldir. Spyware'in tanımını herkes kendi kafasına göre koyarsa ortada güvenli yazılım bulamazsın.

Neyden bahsettiğini açık olarak söylemişsin. Çalıştırılabilir dosyaların aksine dokümanlar buluta otomatik olarak gönderilmez. Gönderilmeden önce kullanıcıdan onay beklenir.
Hocam peki neden LTT forumunda neden SpyWare olduğu söyleniyor? Ordada aktifim çokça kez Defender konusu gördüm, ChrisTitusTech videolarında bir kaç kez Defender'ın SpyWare olduğunu söyleyip açıkladı, onlar neden SpyWare diye adlandırıyor? Sizin dediğinizde doğru ama.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı