Windows Defender Zula'da trojan buldu

Hiko335

Decapat
Katılım
30 Ekim 2020
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Zula'yı kendi sitesinden indirip kurdum ve masaüstü simgesine tıkladığımda Windows Defender trojan buldu diye uyarı çıktı ve oyunu açmadı. Sonra ben Zula'yı kaldırıp Kaspersky indirip tam tarama yaptım ama trojan bulunamadı. Sizce neden olmuş olabilir?
 
Açıkçası Windows için en güvenilir Anti-Virüs programı için hatalı demek biraz yanlış.

Anti-Virüs'ler sezgisel yani heuristic analiz ile programların erişim izinlerine, güvenli olmayan yazılım metotları ile örneğin C'de puts yerine printf kullanmak gibi veya sonsuz döngüler kurup belleği şişirebilecek şeyleri gördüklerinde aa burada bir şey var ve bu yazılım işletim sisteminin işleyişini aksatabilir deyip trojan, istenmeyen yazılım gibi sınıflandırıp false positive veriyor olabilir.

Bu dediğim olay sadece Windows Defender için değil tüm heuristic algoritmaları kullanan Deep learning ile çalışan anti virüs yazılımları için geçerlidir.

Lütfen bu tip ifadeleri kullanırken biraz dikkat edelim ve ayrıca Windows için artık başka bir anti virüs yazılımı kurmaya gerek yok Windows 10 kullanıyorsanız.

Sisteminiz için farklı bir anti virüs kurmanız mavi ekran, sistem kararsızlıkları, false/positive sonucu işletim sisteminin dosyalarına zarar verme veya silme durumuna kadar gidebilir.

Yok canım sende saçmalama demeyin ESET nod 32 zamanında Windows XP'nin dosyalarını silmişti birçok kullanıcı mavi ekran yedi.

Aynı şeyi Bitdefender'da yaptı. Microsoft'un yazılım mühendisleri ve bilgisayar bilimcileri bu konu için özel olarak çalışmakta yani pirince giderken evde ki bulgurdan olmamak lazım.

Yani Windows Defender kendi başına yeter başka antivürüs kullanmayalım.
Hocam ciddi söylüyorum eğer Zula'ya yatıracak paranız varsa oynayın ama kafa dağıtayım diye girecekseniz maksimum ömrü 2 gün olan oyun.

CS:GO indireceğim zaten Zula'dan vazgeçtim.
 
Yani Windows Defender kendi başına yeter başka antivürüs kullanmayalım.


CS:GO indireceğim zaten Zula'dan vazgeçtim.
Gerek yok güncellemelerini düzenli yap Crackli şeylerden uzak dur yeterli birde saçma sapan internet sitelerinde dolanma yeterli.

Defender tek başına yeterli ancak yeterli deyip tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.
 
Gerek yok güncellemelerini düzenli yap crackli şeylerden uzak dur yeterli bir de saçma sapan internet sitelerinde dolanma yeterli.

Defender tek başına yeterli ancak yeterli deyip tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.

Güncellemeleri düzenli yapıyorum crack kullanmıyorum ve salak saçma sitelere girmiyorum tedbiri elden bırakmamak gerekiyor tabii ki. Cevaplarınız için teşekkürler.
 

Geri
Yukarı