Çözüldü Windows EFI-FAT32 Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaan Akdede

Hectopat
Format atmaya çalışırken bu hatayı veriyor ne yapmam lazım?
“Windows EFI sistem bölümünün NTFS olarak biçimlendirildiğini algıladı. EFI sistem bölümünü FAT32 olarak biçimlendirin ve yüklemeyi yeniden başlatın”

Aynı sorunu yaşayan vardı birden fazla efi bölümü varsa soruna bu neden oluyor format disk bölümü seçerken Windows'un kurulu olduğu bölümü ve diskin başındaki kurtarma efi msr bölümlerinide silip yeni bölüm oluştur yapınca sorunsuz yüklenmesi gerekiyor.

Aynı sorunu yaşayan vardı birden fazla efi bölümü varsa soruna bu neden oluyor format disk bölümü seçerken Windows'un kurulu olduğu bölümü ve diskin başındaki kurtarma efi msr bölümlerinide silip yeni bölüm oluştur yapınca sorunsuz yüklenmesi gerekiyor.
Onları biçimlendiriyorum fakat nedense silemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunum çözüldü teşekkürler.

Bugün aynı sorunu yaşadım. Harddiski 2 bölüm olarak C ve D olarak kullanıyordum. C diskini biçimlendirip formatı başlatırken bu hatayı aldım. Çözümü ise C diskini, sistem için ayrılan yerleri falan sil diyerek yeniden bir C diski oluşturarak buldum. Kısacası bütün oradaki diskleri sil deyip yeni disk oluşturarak yapabilirsiniz. Fakat benim D diskimde bilgilerim var diye tek onu silmedim. Silinmemisi gereken diskinizi silmeyin çözüm aramaya devam edin. İyi günler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı