Windows güç ayarından Turbo Boost kapatma

Murderer

Hectopat
Daha fazla  
Windows'un pil güç ayarlarından, gelişmiş ayarlardan işlemcinin Turbo Boost'unu kapatmaya çalışıyorum (işlemci sekmesinde aşırı olan 2 değeri devre dışı bırakıyorum). YouTube'da herkeste olmuş ben kapatıyorum ne frekans değişiyor ne sıcaklık. Başına gelen oldu mu bildiğin ayarlarımı yok sayıyor laptop. Yardımcı olabilir misiniz?

BIOS üzerinden de kapatabiliyordunuz hatırladığım kadarıyla önceki laptopumda BIOS üzerinden kapatıyordum hep.
Biosa da baktım maalesef yok. Benim anlamadığım güç ayarlarından işlemciyi kısıyorum mesela %50 bile yaptım hiçbir değişim olmuyor. Neden yaptığım hiçbir ayarı görmüyor bilgisayar

Windows'un pil güç ayarlarından, gelişmiş ayarlardan işlemcinin Turbo Boost'unu kapatmaya çalışıyorum (işlemci sekmesinde aşırı olan 2 değeri devre dışı bırakıyorum). YouTube'da herkeste olmuş ben kapatıyorum ne frekans değişiyor ne sıcaklık. Başına gelen oldu mu bildiğin ayarlarımı yok sayıyor laptop. Yardımcı olabilir misiniz?

İşlemciniz Intel ise throotle stop uygulamasından yaparsınız. YouTube'da var videoları

İşlemciniz Intel ise throotle stop uygulamasından yaparsınız. YouTube'da var videoları.

Evet oradan yaptım i7 10875h fakat TS programı direktmin güç olan 2.3 GHz yapıyor. Güç ayarlarından yapılan 2.5/3 GHz arasında tutuyor daha yumuşak düşürüyor, 2.3 de az geliyor. Güç ayarları için format mı atmam gerekiyor, neden çalışmıyor olabilir?

Evet oradan yaptım i7 10875h fakat TS programı direktmin güç olan 2.3 GHz yapıyor. Güç ayarlarından yapılan 2.5/3 GHz arasında tutuyor daha yumuşak düşürüyor, 2.3 de az geliyor. Güç ayarları için format mı atmam gerekiyor, neden çalışmıyor olabilir?
Hocam ben güç ayarlarından en yüksek işlemci durumunu 99 çözdüm. Ama 1.68 ghz sabitlendi.
Bunu yapacaksan en düşük işlemci durumu 0 kalmalı.

Dediğinizi yaptım gram değişme yok frekansta. Neden olmuyor anlamıyorum hiçbir ayar almıyor.
Hocam ben güç ayarlarından en yüksek işlemci durumunu 99 çözdüm. Ama 1.68 ghz sabitlendi.
Bunu yapacaksan en düşük işlemci durumu 0 kalmalı.
Dediğinizi yaptım gram değişme yok frekansta. Neden olmuyor anlamıyorum hiçbir ayar almıyor.
Dengelide yapıyorum olmuyor yüksek performansta yapıyorum olmuyor tam kafayı yedirtecek cinsten.

Dosya Ekleri

• 21D159CF-F79B-4B4D-ACC0-739EDCC150BA.jpeg
    21D159CF-F79B-4B4D-ACC0-739EDCC150BA.jpeg
    243,3 KB · Görüntüleme: 122
Isınıyor diye frekans düşüreyim dedim baktım düşmüyor şimdi de neden düşmüyor diye sebebini bulmaya çalışıyorum :(
Hocam laptop kullanıyorsunuz galiba laptoplarda 6-7 ayda temizlik 1-1.5 yılda ise termal macun değiştirmeniz gerekir. Bende 11. aydan sonra sadece fan temizliği yaparak ısıyı 99 dan 70-80 arasına düşürdüm :D Hocam bu arada dengeli modunda kullanın :D Dengeli modunu sıfırlayın ama önce.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı