Çözüldü Windows güç seçeneklerinde ve Windows Mobility Center'da "yüksek performans" yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, cihazım: HP Victus 16-S0023NT. Başlıkta belirttiğim gibi Windows güç seçeneklerinde ve Windows Mobility Center'da "yüksek performans" modu gözükmüyor.

Eski masaüstü bilgisayarımda CMD'ye bazı kodları yazınca "nihai performans" modu diye bir şey açılıyordu. Acaba laptopta da "yüksek performans" gözükmesi için öyle bir kod mu yazmamız gerekiyor CMD'ye? Sizlere sormadan kafama göre bir iş yapmak istemedim.

1693572909929.png

1693572923133.png

Çözüm
Powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c Bu kodu CMD'ye yapıştır gelecek.
Powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c Bu kodu CMD'ye yapıştır gelecek.
Merhabalar tekrardan, bilgisayarı her yeniden başlattığımda bu kodu hep tekrar girmem gerekiyor neden böyle acaba? Mesela "Yüksek Performans" modunun olmamasını geçtim, "Güç Tasarrufu" modu da yok. Neden olabileceği hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Merhabalar tekrardan, bilgisayarı her yeniden başlattığımda bu kodu hep tekrar girmem gerekiyor neden böyle acaba? Mesela "Yüksek Performans" modunun olmamasını geçtim, "Güç Tasarrufu" modu da yok. Neden olabileceği hakkında bilgisi olan var mı acaba?
Güç seçeneklerine girin. Ardından sol taraftaki güç planı oluştura basın. Oradan yüksek performansı seçin. Daha sonra oluşturduğunuz güç ayarının sağ tarafındaki plan ayarlarını değiştire tıklayın. Tıkladıktan sonra gelişmiş güç ayarlarını değiştir kısmına basıp ayarları kendinize göre özelleştirin.

Güç seçeneklerine girin. Ardından sol taraftaki güç planı oluştura basın. Oradan yüksek performansı seçin. Daha sonra oluşturduğunuz güç ayarının sağ tarafındaki plan ayarlarını değiştire tıklayın. Tıkladıktan sonra gelişmiş güç ayarlarını değiştir kısmına basıp ayarları kendinize göre özelleştirin.
Orada da sadece dengeli mod gözüküyor.. Ne güç tasarrufu modu var ne de yüksek performans modu var. Sadece dengeli mod gözüküyor güç planı oluşturma ekranında da.

Orada da sadece dengeli mod gözüküyor.. Ne güç tasarrufu modu var ne de yüksek performans modu var. Sadece dengeli mod gözüküyor güç planı oluşturma ekranında da.
SS atar mısınız?

Gerisiniz bilmiyorum hocam.

Gerisiniz bilmiyorum hocam.
Aslında CMD'ye ilgili kodları yazınca Yüksek Performans/Nihai Performans/Güç Tasarrufu herhangi biri gözüküyor. Tekrar dengeli modu seçip denetim masasından çıkıp girince ya da bilgisayarı yeniden başlatınca kayboluyor yine CMD'ye yazmam gerekiyor. Çok garip gerçekten.

Aslında CMD'ye ilgili kodları yazınca yüksek Performans/Nihai Performans/Güç tasarrufu herhangi biri gözüküyor. Tekrar dengeli modu seçip Denetim Masası'ndan çıkıp girince ya da bilgisayarı yeniden başlatınca kayboluyor yine CMD'ye yazmam gerekiyor. Çok garip gerçekten.

Windows dosyaları ile alakalı bir sıkıntı olabilir bence. CMD'ye SFC /scannow yazar mısın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı